Αλαζονεία και νέες προσβολές «τύπου Πολάκη» από τον Υπουργό Βερναρδάκη. Σκυλοκαυγάδες κορυφής στην ΕΡΤ.

Αμετακίνητος και αμετανόητος, προσβλητικός και με εγωιστικές εμμονές κατέστρεψε τη (καλή έως τώρα και αφανή) υπουργική του εικόνα.Ο υπουργός Εσωτερικών συνεχίζει την κόντρα του με τον Σίμο Παλτσανιτίδη με νέες αναρτήσεις του στο facebook. Απίθανος σε εμπάθεια.

Συνέχεια στη διαδικτυακή κόντρα του με τον πρόεδρο των ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμο Παλτσανιτίδη, δίνει με νέες αναρτήσεις του στο facebook, ο Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά τους χθεσινούς χαρακτηρισμούς του για “Φασιστάκι της πλάκας” και “ρατσιστοειδή τύπο”.

Ο κ.Βερναρδάκης όχι μόνο δεν πήρε πίσω τους χαρακτηρισμούς αυτούς αλλά σε νέα ανάρτηση έγραψε με αρκετή δόση ειρωνείας “Στο μέλλον κάθε ρατσιστής από τη Χίο θα είναι πανελληνίως διάσημος για 15 λεπτά” (παλιά κινεζική παροιμία)” έγραψε ο Υπουργός για να επανέλθει μια ώρα αργότερα αναρτώντας κείμενο του Θέμη Δημητρακόπουλου με τίτλο “Η αναπηρία ως άλλοθι για τον χρυσαυγιτισμό (;)”

“Το τελευταίο σχόλιό μου για τον φασίστα από την Χίο είναι η κοινοποίηση του παρακάτω κειμένου του σ. Θέμη Δημητρακόπουλου” έγραψε και παρέθεσε ολόκληρο το κείμενο που έχει ως εξής:
“Ένας απροκάλυπτα φασίστας, ρατσιστής και ψεκασμένος διαμαρτύρεται επειδή τον απεκάλεσε ”φασιστάκι” ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας σε δικό του προκλητικό και απρεπέστατο σχόλιο στον προσωπικό τοίχο του υπουργού στο φβ.

Όπως δικαίως αναρωτιέται και η φίλη Nikoletta Bitouni, το ότι κάποιος είναι ανάπηρος –και επιπλέον παραολυμπιονίκης– είναι ένα θέμα, και η αναπηρία απόλυτα σεβαστή και χρήζει της αμέριστης υποστήριξης της πολιτείας και των συμπολιτών μας. Όμως, όμως: καμιά αναπηρία, καμιά σωματική υστέρηση δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι και συγχωροχάρτι για τις όποιες φασιστικές, ρατσιστικές απόψεις. Όποιος αμφιβάλλει, ας μπει στην προσωπική σελίδα του παραολυμπιονίκη από τη Χίο για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές: υβριστής των προσφύγων και των μεταναστών, υβριστής των ”προδοτών” πολιτικών συλλήβδην, υβριστής του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού για το Μεταναστευτικό, θερμός οπαδός των λογής θεωριών συνωμοσίας, με δυο λέξεις:

χρυσαυγίτικος λόγος εκατό τοις εκατό!

Και μην πει κανείς ότι ο συγκεκριμένος ήταν τάχα μου μέλος του Συριζα μέχρι προ τινος γιατί η συμμετοχή στον Σύριζα, πολύ περισσότερο η άπαξ ή δίπαξ ψήφος, δεν αποτελεί πρόκριμα δημοκρατικότητας και προοδευτικότητας, ούτε αποκλείει αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία και το ύφος/ήθος που προσιδιάζει στον χρυσαυγιτισμό – όπως έχει δυστυχώς αποδειχθεί, και μάλιστα σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών και βουλευτών που αποχώρησαν με τη διάσπαση πέρσι [συνεννοούμαστε, ε;].
Γιατί ο χρυσαυγιτισμός ως διαστροφή της πολιτικής και ως κοινωνικό νόσημα δεν γνωρίζει κομματικά όρια:

είναι μια αρρώστια που διατρέχει οριζόντια την κοινωνία και καιρός να βγάλουμε τις αριστερές παρωπίδες μας και να αντιμετωπίσουμε την πραγματική πραγματικότητα, ως όφειλε εδώ και καιρό.

Και να περισώσουμε, με τις απαιτούμενες πολιτικές, ό,τι μπορεί να περισωθεί ακόμη σε επίπεδο δημοκρατίας, πολιτισμού και παιδείας.

Κατά τα άλλα: Χριστόφορε, μην ασχολείσαι με τα πολιτικά σκουπίδια. Ευκαιρία γυρεύουν να κάνουν κήρυγμα ψεκασμένης ”δημοκρατίας”…

Διαγραφή και μπλοκάρισμα επιτόπου. Η συνταγή που εφαρμόζω αμελητί ανέκαθεν.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.”
Η αρχή της κόντρας
Να θυμίζουμε πως η κόντρα του υπουργού με τον πρόεδρο των ολυμπιονικών με αναπηρία που στο παρελθόν υπήρξε και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, ξεκίνησε χθες όταν κ .Βερναρδάκης αναδημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα άρθρο-ανάρτηση με τίτλο “Θείος Μαρξ και θεϊκός Αρθούρος”. Την ανάρτηση σχολίασε ο Πρόεδρος των Ολυμπιονικών με Αναπηρία, Σίμος Παλτσανιτίδης, γράφοντας: “Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρα καλά!!! ή μάλλον είναι πολύ καλά και πάνε πιo δεξιά από το δεξιά με τον δικό τους ρυθμό..Να προλάβουν να ξεπουλήσουν αξίες,ιδανικά, πατρίδα ,Έθνος, κυριαρχία, και να την κάνουν…ΝΤΡΟΠΗ ..”.

“Το καλό με κάτι τέτοιες “δύσκολες” αναρτήσεις είναι ότι αποκαλύπτονται διάφοροι ρατσιστοειδείς τύποι σαν και του λόγου σου…δεν ξέρω πώς παρεισέφρυσες στους “φίλους” μου, αλλά δικαιούσαι ένα μεγαλοπρεπές μπλοκάρισμα φασιστάκι της πλάκας….”, απάντησε ο κ. Βερναρδάκης.

2. Βαθαίνει ο σκυλοκαυγάς. Η ΝΔ ζητά να ερευνηθούν οι καταγγελίες Καπάκου για ΕΡΤ, παλαιές και νεώτερες.

Τη διερεύνηση ων καταγγελιών του Σταύρου Καπάκου, η αποπομπή του οποίου από τη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας μάλιστα προσωπικά τον υπουργό Επικρατείας Νικο Παππά.

“Ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς, που θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χρησιμοποιώντας κάθε μέσον προκειμένου να επιβάλει το αντισυνταγματικό νομοθέτημά του, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα την εποπτεία του οποίου έχει. Οι καταγγελίες του μέχρι χθες Διευθυντή Ειδήσεων για “δουλειές” στην Ε.Ρ.Τ. είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από την εποχή του υποτιθέμενου ηθικού πλεονεκτήματος στο στάδιο της ηθικής απαξίωσής του. Σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες αυτές πρέπει να ερευνηθούν άμεσα και να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις”, υποστηρίζει ειδικότερα η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Η απομάκρυνση του κ.Καπάκου, ο οποιος έχει διατελέσει διευθυντής σύνταξης της Αυγής, είχε προκαλέσει αντιδράσεις και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ενημέρωσε ότι «μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του».

Στη συνέχεια, σε επιστολή του ο Στ. Καπάκος δήλωσε ότι «χαιρετά αλλά δεν αποχαιρετά» τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μιλώντας για κάποιους που «αποδεικνύονται μικροί έως μοιραίοι» ενώ έκανε λόγο για ευτελισμό στην αυτονομία και αξιοπιστία της ενημέρωσης, από «εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά». «Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές» έκλεινε την επιστολή του ο Στ. Καπάκος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα όσα έγραψε ο Σταύρος Καπάκος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης είπε μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καπάκος «για να παραμείνει η συνείδησή του μόνο με ”λίγες γρατζουνιές”» πρέπει να απαντήσει εάν δέχθηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, αν παραβρέθηκα (σ.σ. Λ.Ταγματάρχης) σε δημοσιογραφική σύσκεψη, πώς είναι δυνατόν στέλεχος, ακόμα και ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Δ.Σ., και τέλος, τον κάλεσε να διευκρινίσει τι εννοούσε με τη φράση του «ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές».
Τέλος, η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσούτσιας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης στο Ραδιομέγαρο.

ΕΡΤ: Χοντραίνει διαρκώς η διαμάχη ανάμεσα σε Ταγματάρχη και Καπάκο

«Τι σημαίνει ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά κι όχι για δουλειές;» ρωτάει ο ΔΣ της εταιρείας

Τα κείμενα έζουν την αξία τους. Λίγο μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ τη Δευτέρα για την απόλυση από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης του κ. Σταύρου Καπάκου, ακολούθησε επιστολή του κ. Καπάκου προς τους πρώην συναδέλφους του.

Στην επιστολή του ο κ. Καπάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: ««Κρατήστε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, για ότι πετύχαμε όλοι μαζί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης, που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά. Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της “άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες”! Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων… Όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού “η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής, αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει” και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου. Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι. Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές. Kαταλαβαινόμαστε τώρα…».

Ταγματάρχης: «Μικρή και μοιραία η τηλεθέαση»

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Λάμπης Ταγματάρχης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κάλεσε τον κ. Καπάκο να διευκρινίσει τι εννοεί με τη φράση «ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές».

«Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία – λάσπη μετά την αποπομπή του. Γιατί δεν βρήκε λέξη να πει για όλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του, ή δεν τα κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα;», συμπλήρωσε ο κ. Ταγματάρχης.

Συνεχίζοντας, κάλεσε τον κ. Καπάκο «να απαντήσει με το χέρι στην καρδιά, για να παραμείνει η συνείδησή του μόνο με “λίγες γρατζουνιές”»:

• «Αν δέχτηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, στην επιλογή και αξιολόγηση των ειδήσεων ή στην επιλογή των καλεσμένων στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές. “Στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα” τον οποίο επικαλείται, δεν ήταν μόνος του. Η διοίκηση προστάτευσε και εγγυήθηκε την ελευθερία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ».

• «Αν παραβρέθηκα ποτέ σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 1.000 δημοσιογραφικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Αυτό δείχνει άνθρωπο με εξουσιαστικές τάσεις και συμπεριφορές;», διερωτήθηκε ο κ. Ταγματάρχης.

• «Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο;», συνεχίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε «μικρά και μοιραία» τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο ο κ. Καπάκος, καταλογίζοντάς του ότι «δεν μπόρεσε να τα βελτιώσει».

Καπάκος: Επιμένω, χαιρετώ δεν αποχωρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Καπάκος με νέα επιστολή απαντάει στον κ. Ταγματάρχη τονίζοντας ότι απορεί για το γεγονός ότι ο ΔΣ της ΕΡΤ είδε τον εαυτό του πίσω από την λέξη “δουλειές”.

«Πραγματικά δεν εννοούσα τίποτα επιλήψιμο. Από την συνύπαρξή μας στην ΕΡΤ τις καθημερινές, γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν είχα την ευκαιρία να σας βλέπω συχνά, θα καταλάβατε ότι δεν επιδιώκω ούτε αρέσκομαι στις δημόσιες σχέσεις, τις φανφάρες προς υφισταμένους, τις λαιφστάιλ εμφανίσεις, την δημοσιότητα γενικώς. Φροντίζω δε να μην σηκώνω σκόνη στο πέρασμά μου. Προς τι λοιπόν η αχρείαστη επίκληση του εισαγγελέα; Το αχρείαστο “στάτους” της εξουσίας εννοούσα και φυσικά αναφερόμουν μόνο στον εαυτό μου. Εκτός κι αν εννοείτε τις δυο εκπομπές των οποίων το κόστος, με την έκφραση και μόνο της δικής μου διαφωνίας, μειώθηκε στο μισό! Δεν σας εγκαλώ γι αυτό απλώς το αναφέρω επειδή εμφανίζεστε θιγμένος. Υπάρχει κάτι άλλο που δεν ξέρω και μου έχει διαφύγει;» σημειώνει ο κ. Καπάκος.

Επίσης ο κ. Καπάκος κάνει λόγο για «απαξιωτικές διαρροές» προς το πρόσωπό του.
Απαντ΄βντας στο σχόλιο του κ Ταγματάρχη για χαμηλή τηλεθέαση των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ ο κ. Καπάκος επισημαίνει: «Σας θυμίζω, επιπροσθέτως, την ανάλυση της ΑGB ότι η τηλεθέαση της ΕΡΤ, έχει “βουνά” έστω χαμηλά, “λόφους” και “πεδιάδες”. Τα “βουνά” είναι οι ειδήσεις και οι αθλητικές μεταδόσεις, οι “λόφοι” οι ενημερωτικές εκπομπές και οι “πεδιάδες” το υπόλοιπο πρόγραμμα για το οποίο είχατε την ευθύνη. Το λησμονάτε διαπιστώνω μετά λύπης».

Τέλος ο κ. Καπάκος καλεί τον κ. Ταγματάρχη να αποχωρήσει από την ΕΡΤ. «Γι αυτό όσο ακόμη είναι καιρός, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, θα ήταν φρόνιμο αν δεν μπορείς να επανεξετάσεις τις αποφάσεις σου, να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησής σου από την ΕΡΤ. «Αζημίως», όπως απαιτείς από εμένα. Όσο για εμένα το ξαναλέω χαιρετώ, δεν αποχωρώ. Και πρέπει να ξέρεις ότι δεν με στηρίζουν «σκιές».