Αλαλούμ! Μάρδας: Μα τι λέει ο Κυρίτσης;- Καρακώστα: Τα μέτρα έχουν ταξικό πρόσημο

Αλαλούμ επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από τη προσπάθεια δικαιολόγησης των ακραίων και σε ορισμένες περιπτώσεις νεοφιλελεύθερων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση από τους δανειστές.
Ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τις θέσεις Κυρίτση τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τιμωριτική διάθεση από την κυβέρνηση όταν λαμβάνει μέτρα. Την ίδια ώρα όμως μια ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Καρακώστα επαναλάμβανε με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν ταξικό πρόσημο, ταυτιζόμενη με τις θέσεις του κ. Κυρίτση.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του για τα όσα έγραψε σε άρθρο του ο κ. Κυρίτσης, ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μένουμευρωπαίους», όπως αποκάλεσε εκείνους που ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.
«Σαφώς και διαφοροποιούμαι. Δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας», τόνισε ο κ. Μάρδας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» πρόσθεσε.
Ομως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα επέμεινε, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης «έχει ταξικό πρόσημο» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής.
Σημειώνεται ότι η άποψη Κυρίτση – Καρακώστα, δίνει μια δικαιολογία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την οποία επικοινωνιακά επιχειρούν να μεταφέρουν στη βάση τους. Γνωρίζουν δε ότι αν στην σκληροπυρηνική βάση του κόμματός τους μεταφέρουν μια δικαιολογία που ενισχύει τον ταξικό διχασμό, τότε θα έχει μεγαλύτερη απήχηση και θα αποκτήσει πιο εύκολα φανατικούς υποστηρικτές, όσο έωλη κι αν είναι. Και ο φανατισμός είναι κάτι χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο στο εσωτερικό του ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαπιστώνει κάθε μέρα ότι φυλλορροεί.