Αισιόδοξος για εκταμίευση της δόσης στις 16 Ιουνίου δηλώνει ο Μοσκοβισί

Βέβαιος ότι στο επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup, στις 16η Ιουνίου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Μοσκοβισί, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών, ανέφερε πως η αποψινή συνεδρίαση του EuroWorking Group θα εξετάσει την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων.

«Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς και την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε την εκταμίευση των 10,3 δισ. για την Ελλάδα, από τα οποία τα 7,5 δισ. θα δοθούν άμεσα» υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε στο προηγούμενο Eurogroup.

«Από τότε εργαζόμαστε σοβαρά και με θετικό τρόπο για να λύσουμε όποια προβλήματα υπάρχουν, το ένα μετά το άλλο. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ένα «καλό» Eurogroup το οποίο θα είναι σε θέση να «επιβεβαιώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την επικείμενη εκταμίευση των 7,5 δισ., σημείωσε ότι θα αποτελέσει μια «πραγματική πηγή οξυγόνου» την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς ο σκοπός παραμένει «η επιστροφή της ανάπτυξης, η εμπιστοσύνη των επενδυτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας».