Αγκινάρες με αρακά και φρέσκο μάραθο

Ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο! Αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου για όσους νηστεύουν

Υλικά

  • 10 μεγάλες αγκινάρες
  • 1 κιλό αρακά φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 νεροπότηρο ντομάτες κονκασέ
  • 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Kαθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και το χνούδι. Τις βουτάτε σε κρύο νερό, όπου θα έχετε στάξει μέσα λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Καθαρίζετε το φρέσκο αρακά και μαζεύετε τα σπόρια σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις αγκινάρες και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον αρακά, τον φέρνετε 2-3 βόλτες και αμέσως μετά ρίχνετε το χυμό ντομάτας και την ντομάτα κονκασέ. Προσθέτετε αν χρειάζεται λίγο νεράκι, μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς.
  4. Ρίχνετε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 35-45 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το μαγείρεμα ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μάραθο.
  5. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα. Σας θυμίζω ότι το φαγητό αυτό τρώγεται και ζεστό και κρύο.