Αγκαλιά με τον συλληφθέντα για εκβιασμό ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης

Πιο κοντά στην κυβέρνηση δεν γινόταν να είναι ο συλληφθείς για εκβιασμούς δημοσιογράφος, Χρήστος Φράγκος, αφού εμφανίζεται σε φωτογραφίες με τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

tsipras-varoufakis-lamogia

Τις φωτογραφίες ανέβασε στο Τwitter ο Αδωνις Γεωργιάδης και δείχνουν τον συλληφθέντα για εκβιασμούς δημοσιογράφο να βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώην υπουργό και τον πρωθυπουργό.

Ο… πολυπράγμων δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου είναι ο συντάκτης του άρθρου «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», το οποίο αναδημοσίευσε αυτούσιο το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του για εκβιασμούς.

google- Fragos (2)

Στο άρθρο αυτό ο Χρήστος Φράγκου αποκάλυπτε τη συνωμοσία της Google με ελληνικές ιστοσελίδες σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα! Ισχυρισμούς που με τη δημοσίευση που έκανε, υιοθέτησε πλήρως η ιστοσελίδα του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο η κυβέρνηση δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη επιχειρεί να ρίξει το βάρος στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι ένας εκ των συλληφθέντων είχε σχέση με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Γεροβασίλη: «Η Ν.Δ. οφείλει διευκρινίσεις και πολιτικά και ηθικά για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων»

Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, «φερόμενων ή και λίγο δημοσιογράφων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι το θέμα αυτό σχετίζεται με την κρατική διαφήμιση.

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΝΔ, ενώ φέρεται να είναι και διορισμένος σε κυβερνητικές θέσεις και πολιτικά γραφεία και στελεχών της ΝΔ.

«Περιμένουμε λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα, όπως απαιτείται και πολιτικά αλλά και ηθικά», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε να διευκολύνει τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια σε αυτό τον τομέα.

Η κυρία Γεροβασίλη προφανώς εννοεί τον συλληφθέντα Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος είχε διορισθεί επί υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, αντιπρόεδρος σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα.
Στον εισαγγελέα οι τρεις δημοσιογράφοι

Το μεσημέρι ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, Τάκης Μαυρίκος, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, Χρήστος Φράγκου και Τάκης Μουσάς, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα γίνεται για ακόμη τέσσερις δημοσιογράφους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα!!!

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία στελέχους δημόσιας υπηρεσίας για εκβιασμό. Οι κατηγορούμενοι φέρεται να εκτόξευσαν απειλές ακόμα και κατά της οικογένειάς της.

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.