Άδωνις σε Πολάκη: Θα σε στείλω φυλακή για το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Με την προειδοποίηση του κ. Γεωργιάδη προς τον κ. Πολάκη ότι θα καταλήξει στη φυλακή λόγω της υπόθεσης της αλλοίωσης της λίστα των επιτυχόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και κατηγορίες του κ. Λοβέρδου προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι είναι τραμπούκος κι ΕΚΟΦίτης, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό – φορολογικό.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Πολάκης παρενέβη κατά τη διάρκεια ομιλίας του κ. Γεωργιάδη, γύρω στα μεσάνυχτα, ο οποίος ήταν ο τελευταίος ομιλητής.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να εξοργίσθηκε και απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη του είπε: “Εσείς μην πολυμιλάτε. Ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Θα καταλάβει ότι λόγω της παρέμβασής σας στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ΜΕΘ και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Και τότε να δω τι θα ψηφίζουν τα ανθρωπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι έχετε διαπράξει κακούργημα. Οι μαγκιές σας μπορεί να περνάνε τώρα αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Έχεις διαπράξει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα” .

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο και αρχικά κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι ως Υπουργός έδιωξε σε μια βδομάδα 2.500 κόσμο από την πρωτοβάθμια για να στείλει τον κόσμο στην ιδιωτική υγεία την ώρα που ο ίδιος έβαλε 1.120 γιατρούς στο σύστημα για να σώσει την καταστροφή.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι κακούργημα έκαναν αυτοί που την περίοδο ο 2012-14 επέτρεψαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σπαταλήσει 3,5 εκατ. ευρώ μαύρο χρήμα σε διαφημιστική δαπάνη για να έχει ως πειθήνια όργανα τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά ο ίδιος με τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό έβαλαν το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάρει κόσμο με κριτήρια ΑΣΕΠ όταν επί τόσα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με τα μπιλιετάκια.

“Το μαύρο σύστημα που χτίσατε επί 30 χρόνια θα το αλλάξουμε. Πείτε μου έναν από το νέο Δ.Σ που είναι κομματικά εγκάθετος και δεν μπορεί να διοικήσει” κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε και σε ακόμα υψηλότερους τόνους είπε ότι για έναν άνθρωπο που δύο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα έγραφε ότι τα “ΝΑΙ” είναι για τις κότες και μετά είπε “ΝΑΙ” για να γίνει Υπουργός πάει πολύ να μιλάει για ηθική.

“Αν αυτό για τα Δ.Σ το λέτε λεβέντικα κι όχι ως συνήθως μάγκικα και μετά να κρύβεστε να ζητήσετε εξηγήσεις από τον Κουρουμπλή. Δεν ξέρετε τι λέτε.

Πήρατε τους φακέλους των γιατρών. Ο Υπουργός δεν έχει δικαίωμα να το κάνει.

Αυτό που έκανες είναι για φυλακή. Αν δεν το κάνουν αυτοί θα το κάνουμε εμείς όταν έρθουμε. Σας το λέω να ζήσετε την ελευθερία σας όσο προλαβαίνετε. Δεν σας γλιτώνει κανείς ούτε οι μαγκιές σας” είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος στον νόμο του για την πρωτοβάθμια χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη “αγράμματο” και πρόσθεσε: “Άνθρωποι πεθαίνουν στις ΜΕΘ γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτια. Το βράδυ κοιμάστε για αυτούς που πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκουν κρεβάτι εξαιτίας σας;”.

Λοβέρδος σε Πολάκη: Είσαι τραμπούκος!

Ο κ. Πολάκης στην παρέμβασή του όταν κατηγόρησε τους προκατόχους του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι μοίραζαν χρήματα από το ΚΕΛΠΝΟ, ανέφερε και το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, πήρε τον λόγο και είπε σε έντονο ύφος προς τον κ. Πολάκη:
«Να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα! Δεν φτουράς εδώ! Είσαι ΕΚΟΦίτης Στη δημοκρατία δεν φτουράς όσο και να βρίσεις. Έχουμε ματώσει, έχουμε υποστεί τους τραμπούκους κι έχουμε το μέτωπό μας καθαρό. Ή θα ζητήσει συγγνώμη ή θα τον πάω στη Δικαιοσύνη”».

Ο κ. Πολάκης ανταπάντησε με το γνωστό του ύφος λέγοντας: «Εμένα δεν θα μου κουνάς το χέρι. Το χεράκι σου να το κουνάς αλλού».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν αλλά το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση του προεδρεύοντος.