Άδωνις: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυξήσεις σε φόρους-Επικίνδυνο το παιχνίδι της κυβέρνησης

Η Νέα Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα φορολογικά μέτρα, δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας σώου τις αντιδράσεις της κυβέρνησης προς το «κουαρτέτο».

Ωστόσο επισήμανε ότι το παιχνίδι που παίζει ενέχει κινδύνους για τη χώρα και προέβλεψε πώς δεν θα βρεθεί ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσει τα νέα φορολογικά μέτρα ύψους 5,4 δις ευρώ.

Λίγο νωρίτερα σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στη διαπραγμάτευση αλλά και τον διπλωματικό μαραθώνιο του πρωθυπουργού στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε πως η κυβέρνηση «παίζει εκ νέου το θεατρικό έργο της ‘ηρωικής’ διαπραγμάτευσης», προειδοποιώντας παράλληλα πως «ενίοτε συμβαίνουν και ατυχήματα».

adon-t

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση παίζει εκ νέου το θεατρικό έργο της “ηρωικής” διαπραγματεύσεως μόνον που ενίοτε συμβαίνουν και ατυχήματα…

ΝΔ: Η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια

Το βράδυ της Τρίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την κοινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών Ε. Τσακαλώτου, Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Σταθάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πέρυσι, ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Φέτος, έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας. Τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο. Δηλαδή, τον Υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το Δ.Ν.Τ. να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα.

Το έργο είναι παιγμένο ξανά και ξανά.

Από την “επικείμενη συμφωνία” στη “σύγκρουση”. Και από τη “σύγκρουση” στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση.

Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια…».