Α. Σαμαράς για Ομπάμα «Δεν έχει πολλά περιθώρια να βοηθήσει», ο απερχόμενος και ηττηθείς Ομπάμα. Χρήσιμη και ευπρόσδεκτη η επίσκεψή του.

«Εκείνοι που έκαιγαν αμερικανικές σημαίες για χρόνια, τώρα υποδέχονται τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Έχουν εξελιχθεί σε αυτοαπατεώνες».

“Κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του” είπε ο πρώην πρωθυπουργός

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης.

«Ήλθε τάζοντας «ελπίδα» κι έφερε τη μεγαλύτερη απογοήτευση. Ηλθε διακηρύσσοντας πως θα σχίσει τα μνημόνια. Κι έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο! Ενώ ήδη μας προετοιμάζει για το τέταρτο. Ήλθε υποσχόμενος τη 13η σύνταξη. Κι έκοψε και τη 12η! Ηλθε καμαρώνοντας ότι “θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές”, αλλά τελικά βαράει τους… Ελληνες και τον χορεύουν οι αγορές! Ύστερα παραδέχθηκε πως… δεν τα είχε υπολογίσει καλά, ότι δεν ήξερε τι γίνεται στην πραγματικότητα, κι ότι είχε ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες!», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Αν είχε το θάρρος να βγει και να παραδεχθεί τα λάθη του, και – κυρίως – αν έδειχνε την τόλμη να βοηθήσει για να διορθωθούν τα λάθη αυτά, τότε μόνος του θα άλλαζε την εικόνα του», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα,

«Αλλά όσο δεν συμβαίνει αυτό, κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε…», συμπλήρωσε.
Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του είχε σχεδόν εκμηδενίσει την είσοδο προσφύγων, ενώ τώρα «σαρώνουν τη χώρα», έχουν γίνει ξανά ανεξέλεγκτοι οι κουκουλοφόροι που δημιουργούν «άβατα» μέσα στις πόλεις και χτυπούν όπου θέλουν, όποτε θέλουν, «με τα «στραβά μάτια» της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου».

Αναφέρθηκε και στις προκλήσεις από την Τουρκία. «Δεν είχαμε λύσει τα προβλήματά μας, αλλά είχαμε αποκαταστήσει συνθήκες ηρεμίας μαζί της. Και δεν υπήρχε αυτό το όργιο προκλήσεων τότε, να αμφισβητούνται παλαιότερες συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν υπήρχαν τότε, τέτοιες πρωτοφανείς προσβολές, ακόμα κι από την… Αλβανία!

Γιατί υπάρχουν σήμερα; Γιατί απλούστατα, κατάντησαν τη χώρα μας, λιγότερο αξιόπιστη και πολύ πιο αποδυναμωμένη διεθνώς. Κι αυτό το καταλαβαίνουν κάποιοι γείτονες και μας προκαλούν», σχολίασε.

Ακόμη, αναφερόμενος στο προσφυγικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τη χώρα στους «διακινητές και στις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ», δημιουργώντας ένα πολύ επικίνδυνο πρόβλημα.

«Είχαμε επιτύχει να είναι η Ελλάδα, ένα «προπύργιο ασφαλείας» μέσα σε μια ταραγμένη περιοχή. Τώρα ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει τη χώρα ένα απέραντο hot spot», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επίσκεψη Ομπάμα.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά και στο Δημόσιο Χρέος: «Όσοι υποδέχονται σήμερα τον πρόεδρο Ομπάμα, πριν κάτι χρόνια πρωτοστατούσαν σε διαδηλώσεις εναντίον του Κλίντον, που επισκεπτόταν τη χώρα μας. Και έκαιγαν και αμερικανικές σημαίες… Τότε, βέβαια, θα μας πουν το παραμύθι, ότι “είχαν αυταπάτες”… Δεν είναι έτσι! Και “αυταπάτες” να είχαν τότε, μέσα από την ακραία ιδεολογία τους, έχουν εξελιχθεί σήμερα σε… “αυτοαπατεώνες”! Κι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε! Ευχόμαστε λοιπόν, όλοι μας, πράγματι, να στηρίξει ο πρόεδρος Ομπάμα το αίτημα της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους.

Έτσι που τα κατάφερε ο Τσίπρας, την έχουμε ανάγκη πια αυτή την ελάφρυνση. Βέβαια, δεν έχει πολλά περιθώρια να βοηθήσει, γιατί το χρέος το χρωστάμε στους Ευρωπαίους κυρίως. Όχι στους Αμερικανούς! Αλλά κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη, εδώ που μας έφτασε. Κι ακόμα πιο χρήσιμο βέβαια, είναι να κερδίσουμε τη στήριξη και του νέου προέδρου των ΗΠΑ, που εκλέχθηκε προχθές και αναλαμβάνει σε δύο μήνες». Νέο πλανητάρχη τον οποίο πέρυσι ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας ειρωνεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ, όπως έκανε και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, επίσης ως υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας.