7 πράγματα που δεν πρέπει να πλύνεις ποτέ με το υγρό πιάτων

Συνήθως το να πλένεις τα πιάτα είναι μια από τις εύκολες δουλειές του σπιτιού.

Νερό και σαπούνι! Όχι όμως αν έχουν μαζευτεί στοίβες τα πιάτα!

Το υγρό πιάτων μας έχει σώσει! Εκτός από τα πιάτα είναι χρήσιμο για ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να καθαριστούν από αυτό.

Όλοι έχουμε κάνει τα πειράματά μας σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και σε κάποιες περιπτώσεις λειτούργησε σωτήρια.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν κάποια άλλα πράγματα που δεν καθαρίζουν ή -αντίθετα- μπορούν να καταστραφούν από το υγρό πιάτων.

Ποια είναι όμως αυτά που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να προσπαθήσουμε να κάνουμε με το υγρό πιάτων; Ας τα δούμε.

Μην το αναμείξεις με χλωρίνη

Όσον αφορά στα καθαριστικά, δεν πρέπει να τα αναμειγνύεις ποτέ μεταξύ τους. Κάποιοι συνδυασμοί μπορεί να είναι τοξικοί. Οπότε, μην μπερδέψετε ποτέ χλωρίνη, αμμωνία ή άλλα καθαριστικά με υγρό πιάτων.

Shutterstock
Shutterstock

Μην πλύνεις το σιδερένιο τηγάνι

Δεν πρέπει να πλένεις το τηγάνι από χυτό σίδηρο με σαπούνι. Προτίμησε λάδι ή αλάτι.

unsplash
unsplash

Μην πλύνεις την συσκευή καφέ

Οι συσκευές που φτιάχνουν καφέ όπως το moka pot περιέχουν τα έλαια του καφέ, που τον κάνει να έχει καλύτερη γεύση. Αν το καθαρίσεις με υγρό πιάτων, θα αφαιρέσεις αυτό το λεπτό ελαιώδες στρώμα. Συνίσταται να το καθαρίσεις μόνο με απλό νερό.

unsplash
unsplash

Μην το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να βάλεις υγρό πιάτων, αν σου έχει τελειώσει του πλυντηρίου. Ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικά και μπορεί να βλάψει το πλυντήριο και να βγάλει αφρό από μέσα.

unsplash
unsplash

Μην το βάλεις στο πλυντήριο ρούχων

Το ίδιο ισχύει και εδώ. Το υγρό πιάτων δεν είναι σχεδιασμένο για το πλυντήριο ρούχων. Μπορεί να καθαρίζει ένα σημείο του ρούχου αλλά όχι όλα. Θα γεμίσει σαπουνάδα τον πλυντήριο και μπορεί να βγει έξω.

unsplash
unsplash

Μην πλύνεις το αμάξι σου

Το υγρό πιάτων είναι πολύ δυνατό και μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα του χρώματος του αυτοκινήτου, κάνοντάς το πιο ευαίσθητο σε χτυπήματα. Χρησιμοποίησε ειδικό καθαριστικό για το αμάξι.

unsplash
unsplash

Μην πλύνεις το πρόσωπό σου

Δεν είναι καλό σε καμία περίπτωση για το πρόσωπό σου, που είναι ευαίσθητο. Ακόμη και για τα χέρια σου, που τα ξεραίνει και τα κάνει πιο άγρια. Προτίμησε ειδικό σαπούνι για το πρόσωπο που δεν θα σε γεμίζει μπουρμπουλήθρες.

unsplash