6 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να τηγανίσεις. Δεν ξέρεις τι χάνεις

Nutella τηγανητή; Παγωτό, φράουλες! Τρέλανέ μας τώρα… Μυστικά για γρήγορα, εύκολα και εντυπωσιακά σνακ!

Παγωτό

Χρυσαφένια ζεστή κρούστα εξωτερικά, κρύα, βελούδινη κρέμα εσωτερικά, μια ακαταμάχητα γευστική αντίθεση που θα σε κάνει να κοιτάς ειρωνικά την άλλοτε λαχταριστή οικογενειακή συσκευασία παγωτού στην κατάψυξη. Φτιάξε μπάλες παγωτού με την ειδική κουτάλα σερβιρίσματος και άσε τις στην κατάψυξη σε αντικολλητικό χαρτί για τουλάχιστον 2 ώρες. Θρυμμάτισε σε ένα μπολ μπισκότα digestive ή κορν φλέικς, κύλησε μέσα τις μπάλες και ξαναβάλτες στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα. Χτύπησε 2 αυγά και λίγο γάλα και μούσκεψε μέσα τις μπάλες. Ξαναπέρασέ τις από τα θρυμματισμένα μπισκότα και ξαναβάλτε τις στην κατάψυξη για 1 ακόμη ώρα. Κατόπιν, σε βαθύ τηγάνι, τηγάνισε τις μπάλες για περίπου 15 δευτερόλεπτα, σε ζεστό λάδι τηγανίσματος ίσα να ροδίσει η επιφάνειά τους. Βγάλε και στράγγιξε σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε αμέσως, διακοσμώντας με σιρόπι και κανέλα ή άχνη ζάχαρη.

Ραβιόλια

Πόσο πιο γευστικά μπορούν να γίνουν τα αγαπημένα αυτά τετράγωνα ζυμαρικά με την πλούσια, λαχταριστή γέμιση… Αν είναι κατεψυγμένα θα χρειαστεί να τα αφήσεις για περίπου 5 λεπτά εκτός ψυγείου πριν τα τηγανίσεις. Μούσκεψέ τα σε ένα μπολ με χτυπημένα αυγά και πέρασέ τα σε γαλέτα (ή αλεσμένες στο μούλτι φρυγανιές) που θα περιέχουν επίσης το αλάτι και μπαχαρικά της αρεσκείας σου (πάπρικα, πιπέρι καγιέν κ.α.). Σε λάδι για τηγάνισμα που έχει ζεσταθεί καλά, βυθίζεις τα ραβιόλια ένα-ένα και τηγανίζεις για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν (όχι να αρχίσει να «τρέχει» η τυρένια γέμισή τους). Τα στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρεις με ντιπ κόκκινης σάλτσας με βασιλικό και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Μπισκότα Oreo

Ζεστά, γλυκά μαξιλαράκια για να παλεύεις με τις ενοχές σου για βδομάδες. Θα χρησιμοποιήσεις μείγμα για κρέπες – το έτοιμο σου λύνει τα χέρια και σε φέρνει πιο κοντά στην αμαρτία που ετοιμάζεσαι να κάνεις. Το αποτέλεσμα θα είναι χρυσαφένια τραγανά «φακελάκια» που κλείνουν μέσα την αγαπημένη γεύση της σοκολάτας και της ζεστής βανίλιας. Δεν είναι κακό για πρωινό, είναι;

Μπανάνες

Ξέχασες τις μπανάνες σου στον πάγκο και παραωρίμασαν και τώρα δεν σου κάνει καρδιά να τις φας. Αλλά ούτε και να τις πετάξεις… Ένας τρόπος να μην πάνε χαμένες είναι να τις τηγανίσεις, με κουρκούτι που θα φτιάξεις με αλεύρι, λίγη ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και νερό. Μπορείς να προσθέσεις και κανέλα για ακόμη περισσότερο άρωμα. Κόβεις τη μπανάνα σε παχιές ροδέλες, τις βουτάς στο χυλό και μετά στο τηγάνι μέχρι να πάρουν το χρυσόξανθο καραμελωμένο χρώμα. Δεν θα πεις όχι σε λίγο σιρόπι σοκολάτα επίσης… Για τις απογευματινές λιγούρες.

Φράουλες

Με την ίδια λογική θα απολαύσεις και ένα μπολ φράουλες. Θα τις σκεπάσεις με λιωμένη σοκολάτα και θα τις βάλεις στο ψυγείο μέχρι να «δέσει» η σοκολατένια επικάλυψη. Μετά θα τις βουτήξεις στο κουρκούτι και θα τις τηγανίσεις μέχρι να ροδίσουν. Αν και δεν συνίσταται από τους καρδιολόγους… θα τις φας όλες με μια ανάσα.

Nutella

Η εθιστική σοκολατένια φουντουκοκρέμα που δε λείπει ποτέ από το ράφι, με την πλούσια γεύση, το άρωμα και τη βελούδινη υφή που εσύ ταιριάζεις με… όλα. Η τηγανητή εκδοχή της δεν ανήκει πλέον στη σφαίρα της φαντασίας. Θα θρυμματίσεις ένα σοκολατένιο κέικ και με τη βοήθεια της νουτέλα θα δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη μαλακή «πάστα» που θα πλάσεις σε μικρές μπάλες. Αυτές θα τις βουτήξεις στο κουρκούτι που έχεις ετοιμάσει ή σε μείγμα για κρέπες (το έτοιμο, ξέρεις, που σου λύνει τα χέρια) και θα τις τηγανίσεις σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Το «αύριο» είναι αργά.