ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Πεχλιβανίδης

 

 

 

Κινέζικη απόβαση σε…νοσοκομεία;

Την προθεση τους να διερευνήσουν το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών στην Ελλάδα και ειδικότερα, στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κλινικές κ.α.) έκαναν γνωστή, σε προ ημερών, επίσκεψη τους στο υπ. Οικονομικών Κινέζοι επιχειρηματίες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρευσαν χθές, επρόκειτο για προγραμματισμένη επισκεψη υψηλόβαθμων στελεχών του Κινεζικού ομίλου Zhongfu, τα οποία εστίασαν την προσοχή τους στην αγορά νοσοκομείων αλλά και θεραπευτικών κέντρων, οι υπηρεσίες των οποίων (θα) παρέχονται, κυρίως,δια μέσω ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών…

Ακίνητα,Alpha και Eurobank στο μικροσκόπιο…

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενεργοποιηθούν, μετά τη λήψη σχετικής άδειας από το Ελληνικό δημόσιο, οι μάνατζερ της Pillarstone, της ειδικής διαχειριστικής εταιρίας ακινήτων-εταίρο του αμερικανικού επενδυτικού fund KKR ο οποίος συνεργάζεται ήδη, με 2 ελληνικές τράπεζες.

Πρόκειται ουσιαστικά για εταιρία-διαχειριστή υποθηκευμένων ακινήτων-φιλέτων αλλα και «κόκκινων δανείων» της Alpha Bank και την Eurobank, τα οποία δεν εξυπηρετούνται, καθώς και σε αναδιάρθρωση ελληνικών επιχειρήσεων, με τζίρους άνω των 50 εκ ευρω.

Πτήση Σκλαβενίτη…για Κύπρο!

Μετά την επέκταση του στην Ελλάδα, μέσω τηςεξαγοράς του αντίστοιχου δικτύου Μαρινόπουλου, ο όμιλος σουπερ μάρκετ Σκλαβενίτη ανοίγει πανιά, σε λίγες ημέρες, και στην Κύπρο!

Όπως έκανε, προχθές, γνωστό με ανακοίνωση του, ο Ελληνικός όμιλος, αναμένεται να θέσει σε πλήρη λειτουργία, αμέσως μετά από το Πάσχα, ανάλογη αλυσίδα καταστημάτων στην Κύπρο με την επωνυμία«Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη»η στρατηγική των οποίων θα επικεντρωθεί στη φιλοσοφία της τομολογιακής πολιτικής.

Παράλληλα θα τρέξουν ειδικές προωθητικές ενέργειες αλλά και διαφημιστικό πρόγραμμα rembranding καθώς και προσέγγιση πελατών, σύμφωνα με την πολιτική του consumer pay check.

Προς τα επάνω ο όμιλος ΚΟΡΡΕ

Αξιοπρόσεκτα θετικά ήταν τα αποτελέσματα για το 2016 που ανακοίνωσε προ ημερών ο όμιλος ΚΟΡΡΕ αφού οι ενοποιημένες πωλήσεις έφτασαν τα 54,6 εκ ευρώ(οριακή άυξηση +0,1%)ενώ, αντίστοιχα, στην Ελλάδα η αύξηση ήταν της τάξης του 4%, με ανώτερη αύξηση (+18%) η οποία σημειώθηκε σε χώρες όπως:

Γερμανία, Νορβηγία και Αγγλία.
Τα βασικά κανάλια διανομής των προιόντων του ομίλου ΚΟΡΡΕ, είναι η αλυσίδες δικτύων: SEPHORA, SEPHORA in JCPenney το ηλεκτρονικό της κατάστημα με την ονομασία Koressusa.com και ο τηλεοπτικός σταθμός ΗSΝ.

Ξεδιψάει με βραβείο η Λουξ

Μετάλλιο διάκρισης,επίσης, για την γνωστή ελληνική εταιρία αναψυκτικών Λούξ, ως κορυφαίο Superbrand στην κατηγορία των Μη αλκοολούχων ποτών και Ροφημάτων, στην προ ημερών τελετή απονομή βραβείων Corporate Superbrands Greece 2916
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού βράβευσης στη χώρα μας, που ένα αμιγώς ελληνικό αναψυκτικό, κερδίζει τέτοιας εμβέλειας αναγνώριση και διάκριση, από κορυφαίους ειδικούς της αγοράς αλλά και απο χιλιάδες έλληνες καταναλωτές.

Ρωσσική βοήθεια για Vitro Hellas

Η Διοίκηση της Vitro Hellas με ανακοίνωση της, χθές, έκανε γνωστό ότι, ολοκληρώθηκε και τυπικά, η εξαγορά του 51% των μετοχών της από την Ρωσσική Demerus Ltd Ananyev (P.S Capital Group) επιβεβαιώνοντας,συνεχίζει η ανακοίνωση, την διαρκή αναπτυξιακή πορεία της, στην παραγωγή, έρευνα και διάθεση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού υψηλής ποιότητας.

Το νέο στρατηγικό πλάνο της Vitro Hellas περιλαμβάνει αύξηση της παραγωγικής της βάσης στην Ελλάδα, την κάλυψη αναγκών του νέου εταίρου της αλλά και την μελλοντική δημιουργία εργοστασίου στη Ρωσσία.

Διαγραφή Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Την διαγραφή 294.878 μεριδίων του Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαιου Κεφαλαίου «NBGAM ETF Γενικός Δείκτης Χ.Α.-Μετοχικό Εσωτερικού» καθώς και άλλων 388.550 μεριδίων του Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου NBGAM ETF Greece & Tourkey 30-Mετοχικό, αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών,σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Ως ημερομηνία αναστολής διαπραγμάτευσης των παραπάνω μεριδίων ορίσθηκε η Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 ενώ ως ημερομηνία διαγραφής τους από το Χρηματιστήριο Αθηνων, ορίσθηκε,αντίστοιχα, η Παρασκευή 28 του ίδιου μηνός.

Προέλαση Media Markt στην Πάτρα.

Αυλαία, χθες, Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στην Πάτρα, σε ένα ακόμα νέο κατάστημα για την Media Markt, στο σημείο Veso Mare, για την γνωστή αλυσίδα εμπορίας ηλεκτρικών αλλά και ηλεκτρονικών ειδών, τα εγκαίνια του οποίου συνοδεύθηκαν με εκπλήξεις, πολλά δώρα αλλά και ειδικές προσφορές.

Τα εγκαίνια και η παρουσίαση του νεου αυτού καταστήματος, εμβαδού 2.450 τ.μ. στο οποίο θα απασχολούνται συνολικά 35 εργαζόμενοι, έγιναν παρουσία πολλών τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων ΜΜΕ, από τον κ.Δημήτρη Κατραβά Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοτα Συμβούλου της Media Markt Hellas

Κάνουν «ταμείο» τα site

Σημαντικά κέρδη από διαφημίσεις στο Διαδίκτυο της τάξης του 16% για το 2016, παρα το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, κατέγραψε σε έρευνα της η εταιρία ΙΑΒ Hellas τα συμπεράσματα της οποίας έγιναν γνωστά, προ ημερών.

Σύμφωνα με αυτήν στα ταμεία των site εισέρρευσε ποσά διαφημιστικής δαπάνης ύψους 77,2 εκ ευρώ, αυξημένο κατά 12,7%, ήτοι 67 εκ ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.
Πρώτοι σε κατάταξη διαφημιστικής δαπάνης προς τα εγχώρια site, ήταν:

Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, με μερίδιο 19,7% ακολουθεί το λιανεμπόριο με 13,7% ή 10,6 εκ ευρώ, στην τρίτη οι τηλεπικοινωνίες, με 12,3% και δαπάνες ύψους 9,5 εκ ευρώ και στην 4η θέση η κατηγορία «Media Διασκέδαση και ελεύθερος χρόνος» με μερίδιο 8,2& με δαπάνη 6,6 εκ ευρώ,

Μενου Mc Donald’s στη Θεσσαλονίκη

Διπλασιάζοντας το ποσό των επενδύσεων της στη χώρα μας, από 12 εκ ευρώ την προηγούμενη 5ετία, σε 24 εκ ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια, η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού Mc Donald’s ανακοίνωσε την πρόθεση της να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Ο αριθμός ανάπτυξης της εν λόγω αλυσίδας στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Βίκτωρ Τεντέσκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Premier Capital για την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες, θα είναι τρία νέα καταστήματα κάθε χρονιά.

Σήμερα η Mc Donald’s λειτουργεί 24 καταστήματα, 5 από τα οποία λειτουργούν σε εποχιακή βάση, μοντέλο που κατά πάσα πιθανότητα κρίνεται κι ως αποδοτικό, σύμφωνα με τον Βίκτωρ Τεντέσκο, πουυ βρέθηκε προ ημερών στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίναι του πρώτου καταστήματος της αλυσίδας, εκτιμώντας, ότι η συμπρωτεύοσα «σηκώνει» 4 ακόμα σε διάφορα σημεία της πόλης.