Το ΤΕΙ Αθήνας μετονομάζεται «Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Αθήνας»

Μ. Μπρατάκος: «Θα διευκολυνθούν οι συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια αφού, πλέον, στις περισσότερες χώρες του κόσμου ο όρος Πανεπιστήμιο είναι ο κατ’ εξοχήν υποδηλωτικός όρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Τη μετονομασία του ΤΕΙ Αθήνας σε «Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Αθήνας», αποφάσισε η Συνέλευση του Ιδρύματος, διότι όπως τονίζει ο πρόεδρός του Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, με την απόφαση αυτή:

1. Αίρεται άμεσα το μοναδικό, σε θεσμικό επίπεδο, σημείο διαφοροποίησης Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, αφού η προσθήκη του όρου «Πανεπιστήμιο», έστω και συνοδευόμενο από επιθετικό προσδιορισμό, επιβάλει την διοργάνωση Διδακτορικών Σπουδών και από το Ίδρυμά μας.

2. Αναμένεται να αυξηθεί άμεσα η προτίμηση των υποψηφίων για ειδικότητες του Ιδρύματος, αφού πλέον θα φέρουν τον τίτλο του Πανεπιστημίου και θα διατηρούν το status του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό θα συμβάλει στην ορθολογικότερη κατανομή των αποφοίτων της 2βάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των Σχολών και Τμημάτων της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης (συνολικά μεταξύ των Πανεπιστημίων) και της Ιδιωτικών Κολλεγίων με ευεργετικές συνέπειες ως προς τη δυνατότητα να κάνουν τα Ελληνόπουλα σωστές ανώτατες σπουδές και να απασχολούνται, όταν αποφοιτούν.

3. Θα επιλυθεί ένα πραγματικό πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας το οποίο συνίσταται στην έλλειψη ενδιάμεσου επιπέδου στελεχών (εργοδηγοί, τεχνίτες κτλ.), ειδικοτήτων δηλαδή των οποίων το κύριο χαρακτηριστικό, σε όλη την Ευρώπη τουλάχιστον, είναι ότι προκύπτουν από Προγράμματα Σπουδών βραχύτερης διάρκειας. Τα Προγράμματα αυτά βραχείας διάρκειας θα μπορούν να διοργανώνονται εντός του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών.

4. Θα διευκολυνθούν οι συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια αφού, πλέον, στις περισσότερες χώρες του κόσμου ο όρος Πανεπιστήμιο είναι ο κατ’ εξοχήν υποδηλωτικός όρος του Ανωτάτου

Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Διαβάστε περισσότερα στο www.esos.gr