Τα όρια ηλικίας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και η πραγματικότητα!

Διαβάζουμε σε ορισμένες ιστοσελίδες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να θέσει όριο ηλικίας για όσους μετέχουν στην πολιτική.

Κατ’ αρχάς έτσι όπως τίθεται είναι λάθος. Ένας Μητσοτάκης, για λόγους ευνόητους, δεν μπορεί να θέτει τέτοιου είδους όρια…
Αν θελήσει να θέσει όριο ηλικίας επ’ ουδενί θα αφορά εν ενεργεία βουλευτές καθώς όποιον ψηφίζει ο λαός, κανείς δεν μπορεί να τον «κόψει». Το όριο ηλικίας μπορεί να τεθεί μόνο για τους πολιτευτές.

Επίσης μπορεί να θέσει όριο σε υποψηφιότητες. Επί παραδείγματι υπάρχουν σε πολλές περιφέρειες μόνιμοι πολιτευτές, οι οποίοι δεν εκλέγονται ποτέ και μπαίνουν για «παραγέμισμα» του ψηφοδελτίου. Μια σκέψη είναι να μην είναι κανείς υποψήφιος περισσότερες από τρεις φορές αν δεν εκλέγεται.

Αυτός είναι ένας τρόπος για να ανοίξει ο δρόμος για νέες υποψηφιότητες. Ωστόσο για να υπάρξουν νέες υποψηφιότητες θα πρέπει να υπάρχει και προθυμία από νέους να είναι υποψήφιοι. Αυτούς πρέπει να αναζητήσει έγκαιρα η ΝΔ τόσο σε επαγγελματικούς χώρους όσο και σε επιστημονικούς. Διαφορετικά τα ψηφοδέλτια θα είναι «μια από τα ίδια», γεγονός που δεν θα προσφέρει τίποτα στον αγώνα της ΝΔ.

Πηγή: rigillis18.blogspot