Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη – “Στον αέρα” το θέμα της πώλησης των δανείων σε funds

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, που διεξάγεται υπό την πίεση των σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων για την υλοποίηση των τελευταίων 15 προαπαιτούμενων, που θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες “στον αέρα” παραμένει το θέμα της πώλησης σε funds και των δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καθώς αυτά αφορούν κυρίως σε δάνεια ΔΕΚΟ και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Αδιευκρίνιστος παραμένει και ο τρόπος με το οποίο θα καλυφθεί το ποσό των 80 εκ ευρώ, που προκύπτει από την μη επιστροφή του ΕΚΑΣ, την οποία έχει προαναγγείλει- από το βήμα της Βουλής – ο πρωθυπουργός.

Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Ακολουθεί εντός του Ιουνίου, το πολυνομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Θα ενσωματώνει ρυθμίσεις για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, κίνητρα για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού και του ηλεκτρονικού χρήματος στις συναλλαγές, καθώς και πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από 1ης Ιουλίου του τρέχοντος έτους, το αφορολόγητο θα χτίζετε αποκλειστικά με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ υποχρεωτική θα γίνει η χρήση POS εξοπλισμού για όλες τις νέες επιχειρήσεις.