Περίεργη σκοτεινή υπόθεση συναλλαγής με επίκεντρο τον εφοπλιστή Μαρινάκη, τον εκδότη Καραμήτσο, τον πρωθυπουργό και έναν ανώνυμο χορηγό «γιατρό».

Πηγή: Nonpapernews.gr

Ο Μάκης σε νέες αποκαλύψεις. Περίεργη σκοτεινή υπόθεση συναλλαγής με επίκεντρο τον εφοπλιστή Μαρινάκη, τον εκδότη Καραμήτσο, τον πρωθυπουργό και έναν ανώνυμο χορηγό «γιατρό».

Ισχυρισμοί ότι πρόκειται για μαγνητοφωνήσεις τον περασμένο Ιούνιο του 2015 από τον ηλεκτρονικό κοριό της ΕΥΠ. Η διάψευση από τον εκδότη του «Πρώτου Θέματος» Τάσου Καραμήτσου.

Διάλογο του εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Τάσου Καραμήτσου με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ηχογράφησε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα zougla.gr.

Ο διάλογος γίνεται τον Ιούνιο του 2012, κατά τη διάρκεια των εκλογών, και γίνεται αναφορά σε 30 βιβλία που προορίζονταν για τον Αλεξη Τσίπρα. Στη συνομιλία γίνεται λόγος για ροή βιβλίων που υπάρχει, προκειμένου να φτάσουν τα 50.

Στη συζήτηση, μάλιστα, γίνεται αναφορά προκείμενου να παραδοθούν στην οικία του προέδρου της ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός «βιβλία» είχε αναφερθεί από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο στις καταγγελίες κατά ανώτατων δικαστικών λειτουργών για δωροδοκία.
Aπαντώντας, ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Τάσος Καραμήτσος αναφέρει τα εξής:

«Μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα, παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη “συναλλαγή”. Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του “ρεπόρτερ” αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την “ερμηνεία”».
Το δημοσίευμα της ΖΟΥΓΚΛΑΣ με υπογραφή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
Εμπρηστικό το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας, μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, εμπλέκεται ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αποδέκτης 30 τόμων «βιβλίων», για συναλλαγή της οποίας το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο προς το παρόν.

Η κουβέντα μεταξύ των δύο γίνεται κατά τη διάρκεια του Ιουνίου του 2012, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσταται ισχυρός…
Συγκεκριμένα ο Τάσος Καραμήτσος καλεί τηλεφωνικώς τον Μαρινάκη και του ανακοινώνει, ότι τα τριάντα πρώτα «βιβλία» εκ μέρους του φίλου του «γιατρού» είναι έτοιμα προκειμένου να του τα αποστείλει για να δοθούν εκεί που πρέπει.

Ο Μαρινάκης χωρίς καμία επιφύλαξη ρωτάει επί λέξη: «Τριάντα βιβλία για τον Τσίπρα;» κι αμέσως μετά αναφέρεται στην συναλλαγή, θέλοντας να πληροφορηθεί τις απαιτήσεις του αποστολέα των «βιβλίων».

«Εντάξει θα τα πούμε αυτά μετά» είναι η απάντηση του εκδότη για να συνεχιστεί η κουβέντα.

Από το ύφος του διαλόγου που ακολουθεί, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης, ότι τα περί βιβλίων είναι κώδικας όπως επίσης και ο όρος «γιατρός».

Ο «γιατρός» και αποστολέας των «βιβλίων», με μεταφορέα τον κ. Καραμήτσο, παραλήπτη τον κ. Μαρινάκη και τελικό αποδέκτη τον κ. Τσίπρα, κατά τα λεγόμενα των δύο συνομιλητών, είναι το μοναδικό άτομο του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, όπως επίσης δεν γίνονται γνωστά τα αιτήματα του «γιατρού», τα οποία όπως προκύπτει από τη συνομιλία πρόκειται να γνωστοποιηθούν αργότερα. Αντίθετα αποκαλύπτεται με άνεση το όνομα του παραλήπτη, ο οποίος σύμφωνα με όσα ακούγονται είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο συγκρατημένος ο κ. Καραμήτσος κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, παρ’ όλη την οικειότητα μεταξύ των συνομιλητών, αποφεύγει να αναφερθεί στο όνομα του τελικού αποδέκτη του πακέτου των τριάντα «βιβλίων», κάτι που κάνει με μεγάλη άνεση ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος αφού αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, φαίνεται να γνωρίζει εκ των προτέρων τι πρόκειται να παραλάβει και για ποιον λόγο. Όταν μάλιστα ο εφοπλιστής λέει στον Καραμήτσο να μεταφέρει το πακέτο στο γραφείο του, ο τελευταίος επιλέγει ως ασφαλή λύση το σπίτι του εφοπλιστή, κάνοντας αναφορά και στη σύζυγό του Μαρινάκη: «Θα τα πάω εγώ στη Σούλα, σε μισή ώρα…».

Σημειωτέον ότι η κουβέντα μεταξύ των δύο, που ως γνωστόν διατηρούν φιλική σχέση, ο Καραμήτσος είναι μόνιμος θαμώνας της σουίτας του κ. Μαρινάκη στο γήπεδο του Ολυμπιακού, γίνεται κατά τη διάρκεια του Ιουνίου του 2012, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσταται ισχυρός, καταλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα βήμα πριν από την εξουσία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά στις αποκαλύψεις Τριανταφυλλόπουλου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξέδωσε ανακοίνωση , σημειώνοντας πως όλα αυτά είναι ψέματα και πως εκτοξεύεται για μια ακόμα φορά λάσπη κατά του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Για άλλη μια φορά η αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων καταλήγει σε σκόπιμη παραποίηση του περιεχομένου τους προκειμένου να κατασκευαστούν “παραμύθια για αγρίους” με πολύ λάσπη και ψέμματα. Η φαιδρότητα της ιστορίας δεν επιδέχεται καν διάψευσης, απλώς προκαλεί θυμηδία σε όποιον τη διαβάσει.

Η χρήση και αναπαραγωγή μάλιστα ηχητικού υλικού από ερευνώμενη δικογραφία εκθέτει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση και καταδεικνύει τη σκοπιμότητα της μεθοδευμένης άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προσφύγει για μια ακόμη φορά ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και έχει δικαιωθεί, προκειμένου να λογοδοτήσουν για μια ακόμη φορά ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Θωμαίδης και ο “γνωστός” κ. Τριανταφυλλόπουλος.