Λεβέντης σε στροφή 180 μοιρών: «Εγώ Κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να ψηφίσω. Μόνο Οικουμενική».

Για τρίτη φορά χθες βράδυ στη Βουλή, μετά τις ΗΠΑ και τον Real δήλωσε: «Αν υπήρχε πολιτικό δικαστήριο, θα έπρεπε να είχε εκτελέσει τον Τσίπρα. Γέμισε ψέματα, κορόιδεψε και απογοήτευσε την κοινωνία, με πρώτη τη νεολαία»».
«Εγώ ψήφο στον Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσω. Αν φύγουν πέντε βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βοηθήσω να παραμείνει η Κυβέρνηση. Θα πάμε σε εκλογές» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αιφνιδιάζοντας τους πάντες, διαψεύδοντας –όπως και ο ίδιος τόνισε- όσους διέδιδαν ότι πρόκειται να αντικαταστήσει ως κυβερνητικός εταίρος τον Παν. Καμμένο, να συμμετάσχει την Κυβέρνηση, να συμπορευθεί πολιτικά κλπ.

Την κατάρρευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει μόνο τρείς επιλογές. Πρώτον, να παραμείνει στη διακυβέρνηση, να φθαρεί και να πέσει άδοξα , αφού τα τινάξει όλα στον αέρα, δηλαδή GREXIT. Δεύτερον να προτείνει Οικουμενική κυβέρνηση με άλλο Πρωθυπουργό (που έχει καιρό εισηγηθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων). Τρίτον να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Ειδικότερα υπογράμμισε :

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει έτσι μέχρι να καταρρεύσει, γιατί είναι σίγουρη η κατάρρευση του Τσίπρα ή να γίνει η οικουμενική ή να πάμε σε εκλογές. Το μυαλό του θα διαλέξει. Αυτός πρέπει να αποφασίσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει και τη σχετική ευθύνη για τις εξελίξεις.. Απαισιόδοξος πιο κάτω είπε ότι «έχουν κοροϊδέψει και τους Έλληνες και τους ξένους, απέναντι στους οποίους δεν έχουν δείξει καμμία συνέπεια.. Δυστυχώς έχουν πάρει στραβό δρόμο. Δεν υπάρχει σωτηρία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι εδώ έχουμε δύο κόμματα που συγκρούονται για την εξουσία προκειμένου να επιτύχουν την κατάληψη της, με τις γνωστές μεθόδους των τελευταίων δεκαετιών που είναι η πόλωση και η στείρα αντιπολίτευση..

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν θα συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό έγινε μόνο για την απλή αναλογική και όχι για την υπόλοιπη κυβερνητική πολιτική τονίζοντας ότι «εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω. Του το έχω πει και του ίδιου. Έκανε βέβαια μια στροφή προς τη σοβαρότητα και τη σωφροσύνη αλλά στο κόμμα του υπάρχουν βαρίδια. Υπουργοί και στελέχη που δεν πιστεύουν στην Ευρώπη, δεν πιστεύουν σε αυτό που κάνουν» και επιμένοντας για σχηματισμό Οικουμενικής πρόσθεσε «εγώ καλώ να ξεπεράσουν τους εγωισμούς τους ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να κάνουν κυβέρνηση.

«Μέχρι και η σύζυγός μου λέει θα φύγει ο Καμμένος και θα πας εσύ;» συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αποκάλυψε για τις φήμες που κυκλοφορούν για κρυφές και μελλοντικές σχέσεις με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ (φήμες, στις οποίες αποδίδεται η μεγάλη δημοσκοπική πτώση της Ε.Κ).
Παρά ταύτα είπε ότι εγώ θαυμάζω τον κ. Τσίπρα γιατί εγώ δεν θα μπορούσα να κόψω συντάξεις και μισθούς. «Τον θαυμάζω που το κάνει» είπε χαρακτηριστικά αλλά και με αδεξιότητα πολιτική ο κ. Λεβέντης.

Αναφέροντας τις εντυπώσεις του από την ομογένεια στις ΗΠΑ, για την οποία εξέφρασε τον θαυμασμό του , συμπλήρωσε «Έχει τελειώσει κατ’ εμέ η Ελλάδα. Δεν υπάρχει Ελλάδα. Αν νομίζετε ότι υπάρχει Ελλάδα επειδή πληρώνονται οι βουλευτές κάνετε λάθος» συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε ότι πρέπει να ξαναφτιάξουμε την χώρα απ’ την αρχή.
Μια δήλωση-έκπληξη για τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, που συνέχισε στην Ελλάδα με δηλώσεις στον REAL και χθες βράδυ στη Βουλή., δίνοντας κάποιες οριακές εξηγήσεις σχετικά, ότι δεν κυριολεκτούσε.. .

Μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, ο κ. Λεβέντης είπε πως «ο Τσίπρας είπε τα πιο πολλά ψέματα για να έρθει στην εξουσία. Πάρα πολλά. Κανονικά, αν υπήρχε πολιτικό δικαστήριο, θα έπρεπε να τον είχε εκτελέσει»…
Μάλιστα, μιλώντας σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στον Real FM, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Η μεν δεξιά παράταξη κάνει επί μονίμου βάσεως μια απατεωνιά. Υπηρετεί το κεφάλαιο και βασανίζει τους απλούς, δυστυχισμένους καθημερινούς ανθρώπους, ο δε Τσίπρας ανέβασε τον Ιανουάριο του 2015 πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών και πήγε τον Ιούλιο του ’15 και τα υπέγραψε όλα. Αν μετρήσουμε αυτή την απάτη, είναι μεγαλύτερη από τις απατεωνιές της Δεξιάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Τη δήλωση περί «πολιτικής εκτέλεσης» του κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων την έκανε την προηγούμενη Δευτέρα από τη Νέα Υόρκη, όπου πήγε για να παρευρεθεί σε συνέδριο Ελλήνων ομογενών, στο Concordia Summit 2016. Εκτός από την επίθεση προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ίδια συγκέντρωση, τόνισε ότι για να ορθοποδήσει η Ελλάδα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση για μια δεκαετία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Λεβέντης επισκέφθηκε τις ΗΠΑ, ένα ταξίδι από το οποίο απεκόμισε μόνο καλές εντυπώσεις. Οπως και να ‘χει, η δήλωσή του για τον πρωθυπουργό προκαλεί έκπληξη, καθώς οι κύριοι Τσίπρας και Λεβέντης φαίνεται ότι είχαν έρθει κοντά σε σειρά θεμάτων, με αιχμή την απλή αναλογική.

Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης ήταν ο μόνος από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης που παρέστη στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.