Εμπλοκή στην ηλεκτρονική δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει αναγάγει το ζήτημα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών σε μείζον θέμα της πολιτικής της ωστόσο εμπλοκή στο θέμα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών προκαλεί το τεχνικό πρόβλημα που έχει ανακύψει για την εκτέλεση της σχετικής δημοπρασίας. Ενώ παράλληλα καμία ασφαλιστική δικλίδα δεν υπάρχει για να μη πέσουν οι τηλεοπτικές άδειες στα χέρια «Εσκομπάρ», όπως είχε επισημάνει ο συνταγματολόγος ευρωβουλευτής κ. Κώστας Χρυσόγονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το τεχνικό τμήμα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διεμήνυσε προφορικά ότι το σύστημα δημοπρασίας συχνοτήτων δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί για την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το μοντέλο της δημοπρασίας είναι διαφορετικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητείται έντονα το σενάριο της χειρόγραφης, αντί της ηλεκτρονικής, δημοπρασίας των αδειών.

Πάντως κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Καθημερινής, δεν προβλέπεται από την προκήρυξη του διαγωνισμού .

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που είχε κηρυχθεί για την προμήθεια του συστήματος της δημοπρασίας κρίθηκε άγονος.

Η διακήρυξη του διαγωνισμού έδινε στους ενδιαφερόμενους ιδιώτες μόλις 15 ημέρες παράδοσης του συστήματος, κάτι που απέφυγαν οι ενδιαφερόμενοι.

«Όποιος δώσει τα περισσότερα»

Μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης αναγνώρισε ότι «είναι τέτοια διαδικασία… όποιος δώσει τα περισσότερα, αλλά πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις.»

Τα κριτήρια, συνέχισε, είναι ενιαία. «Μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα αλλά και λιγότερα… Αυτός είναι ο διαγωνισμός. Συνιστώ ψυχραιμία, εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα για όλους ισχύουν τα ίδια. Οι κανόνες είναι οι ίδιοι» είπε.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος έχει τεχνική εταιρεία ανέλαβε δημόσια έργα και διεκδικεί τηλεοπτική άδεια, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι γίνεται υπερβολική συζήτηση γύρω από το όνομά του.

Σχολιάζοντας εξάλλου το δημοσίευμα της Καθημερινής ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «κάθε νέα προσπάθεια έχει ζητήματα που έχουν κάποιες δυσκολίες, νομίζω ότι θα ξεπεραστούν.» «Τα τεχνικά ζητήματα πρέπει να επιλυθούν με τεχνικό τρόπο… Εμείς τις πολιτικές αποφάσεις μας τις έχουμε πάρει» σημείωσε.