Δεν τα βρήκαν Τσίπρας-Κουτσούμπας για τον εκλογικό νόμο

Ένα μεγαλοπρεπέστατο “οχι” εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε στον πρωθυπουργό πως «ο λαός στενάζει στα γκισέ της εφορίας» και αυτό είναι που θα έπρεπε να είναι στο τραπέζι της συζήτησης και δευτερευόντως «οι εκλογικοί νόμοι και τα υπόλοιπα».
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση με τον κ.Κουτσούμπα να παρατηρεί ότι «δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται τέτοιο φως στον ορίζοντα».

«Υπάρχει μια συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για ώριμες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο Σύνταγμα. Όλα αυτά απαιτούν και διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς αλλά και συναινέσεις όπου μπορούν να υπάρξουν», είπε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι αυτό που θα έπρεπε να συζητείται σήμερα είναι ότι «ο λαός στενάζει στα γκισέ της εφορίας» και δευτερευόντως να γίνεται συζήτηση «για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα».