Αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Λεβέντης

Δεν συμμετέχει ο Βασίλης Λεβέντης στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τα «ερείπια του παλιού ΠΑΣΟΚ. Εμείς μπήκαμε με εντολή της νεολαίας να τα αλλάξουμε όλα, τι θα πει ο ο λαός που με ψήφισε;» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Μιλώντας σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι συναντήθηκε προ μηνός με την ίδια την κυρία Γεννηματά και τον σύζυγό της, ο οποίος του πρότεινε διατήρηση σφραγίδων και χρηματοδοτήσεων στα κόμματα αλλά και εκλογική συνένωση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος απάντησε ότι: «Συμφωνίες με βάση χρηματοδοτήσεις και σφραγίδες δεν κάνω» και υποστήριξε πως αφού έδωσε αυτή την απάντηση δεν του έστειλαν προσκλητήριο από το ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρό του. Και συμπλήρωσε: «Το ανήθικο είναι να λένε ότι δεν έχω σοβαρότητα ενώ κάνανε τέτοια πρόταση».

Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να ενωθεί με κανέναν από αυτούς, καθώς αποτελούν ερείπια του παλιού ΠΑΣΟΚ. Όσο για τις δημοσκοπήσεις ότι το κόμμα του δεν βρίσκεται υπό πίεση και πως χωρίς αναγωγή, το ποσοστό του φθάνει στο 2,6% επί συνόλου 56%. «Όταν στο 56% έχει 2,6%, στο 100% πόσο έχεις;», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την κατάσταση με το προσφυγικό και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ηττήθηκε στις επιδιώξεις του σχετικά με το προσφυγικό στις Βρυξέλλες, με βάση και την εντολή που είχε λάβει από το συμβούλιο αρχηγών των κομμάτων.

«Η αποστολή αυτή ήταν, πάλεψε και ηττήθηκε. Και οι χαμένοι στην πάλη παλεύουν, αλλά χάνουν» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν τα έκανε και γύρισε θριαμβολογώντας ότι έκανε συμφωνία».

«Μια λύση στην αποτυχία είναι να βρίσκεις δικαιολογίες», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι εάν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα και δεν πετύχαινε το άνοιγμα των συνόρων, θα οδηγούνταν σε παραίτηση

Σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις εντός της χώρας υποστήριξε ότι έχει βάσιμες υποψίες ότι η παρούσα Βουλή θα ολοκληρώσει την θητεία της μέσα στο 2016, καθώς σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ο πρωθυπουργός «απειλεί τους βουλευτές του ότι αν δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα προχωρήσει σε εκλογές». Εκτίμησε μάλιστα ότι «δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή δεύτερο κόμμα, θα χαθεί το μπόνους των εδρών και επομένων οι μισοί εκ των βουλευτών δεν θα επανεκλεγούν. Με αυτή την απειλή τους πάει να ψηφίσουν».