Υπέρ της θεσμοθέτησης των τάσεων στη ΝΔ τάσσεται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

Ενδιαφέροντα πράγματα είπε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ευθέως ζήτησε τη θεσμοθέτηση των τάσεων στη ΝΔ ενόψει του συνεδρίου ενώ παραδέχθηκε ότι ήπιε καφέ με τον Τ. Μπαλτάκο οποίος μαζί με τον απόστρατο στρατηγό κ. Φραγκούλη ετοιμάζουν κόμμα, στα δεξιά της ΝΔ.
Ειδικότερά, ο Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι Η ΝΔ έχει νέο αρχηγό, που κάνει τα πρώτα του βήματα. Πρέπει να πάμε σε ενωτικό συνέδριο για να ανασυγκροτηθεί το κόμμα. Η νέα ηγεσία πρέπει να αγκαλιάσει όλες τις πτέρυγες και τάσεις του κόμματος. Προτείνω να θεσμοθετηθούν οι τάσεις στη ΝΔ, όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί συναντήσεων του ιδίου και στελεχών της ΝΔ με τον κ. Μπαλτάκο, ανέφερε «Με τον κ. Μπαλτάκο ήπιαμε καφέ. Τα κόμματα, ιδίως τα νέα, δεν προκύπτουν μέσα από διαδικασίες τσαγιού και συμπάθειας ούτε μέσα από διαδικασίες φιλικού καφέ με βουτήματα». Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν βλέπει την απαραίτητη κοινωνική αναγκαιότητα για ίδρυση νέος κόμματος πιο δεξιά της ΝΔ.
Όσον αφορά τον Πρωθυπουργό επισήμανε: «Για πρώτη φορά βλέπω τον Τσίπρα να μην θέλει να έχει κοινωνικό ακροατήριο και να περιχαρακώνεται ταξικά. Ο Τσίπρας πάει να μας πάρει (σ.σ. της ΝΔ) τον κόσμο της εργασίας. Με ανησυχεί ο τρόπος που πάει να χωρίσει ο Τσίπρας την κοινωνία».