Προειδοποίηση Κάμερον: Έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε απειλή για την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας

Μ’ ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον θέλησε να παρομοιάσει ο Ντέιβιντ Κάμερον την κατάσταση που θα επικρατήσει στη Μεγάλη Βρετανία στην περίπτωση που οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίσουν την αποχώρηση από την Ε.Ε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παρουσιάζοντας στους Βρετανούς βουλευτές τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ανέφερε ότι «η έξοδος από την Ευρώπη θα απειλούσε την οικονομική και εθνική ασφάλειά μας», καλώντας τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Αυτοί που κηρύσσουν την έξοδο δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν παρά μόνο «ένα άλμα προς το άγνωστο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα, διαψεύδοντας εκείνους που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Μ. Βρετανία θα μπορούσε τον Ιούνιο να ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τους όρους παραμονής της στην Ε.Ε..

Οι προειδοποιήσεις του κ. Κάμερον αφορούσαν επίσης τη στρατιωτική απειλή που συνιστούν η Ρωσία και το Ισλαμικό Κράτος. «Δεν είναι τώρα η στιγμή να διχάσουμε τη Δύση».

Υπέρ του Brexit ο Μπόρις Τζόνσον
Υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. τάχθηκε ο αμφιλεγόμενος δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος φάνηκε όμως να υπονοεί ότι το «όχι» στην παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε. θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίτευξη μιας καλύτερης συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.