Ποιός είναι ο τούρκος καναλάρχης που θέλει ελληνικό κανάλι

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η είδηση ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να αγοράσει ελληνικό κανάλι. Το θέμα προέκυψε ύστερα από την αποκάλυψη που έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Αίσθηση, όμως προκάλεσε και το γεγονός οτι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον τούρκο καναλάρχη, κατά την επίσκεψη στην Τουρκία
Προκειμένου πάντως να μετριασθούν οι αντιδράσεις και να πέσουν οι τόνοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Πρόεδρος της Βουλή κ. Νίκος Βούτσης διέψευσε οποιαδήποτε συμφωνία με Έλληνα ή Τούρκο επιχειρηματία. Όχι, όμως και τη συνάντηση.
Ο Τούρκος επιχειρηματίας λέγεται Acun Ilıcalı, και ξεκίνησε ως έμπορος ενδυμάτων. Το 1990 πτώχευσε αλλά , κατάφερε στη συνέχεια να μετατρέψει την αποτυχία του σε θρίαμβο
Γεννημένος στην Αδριανούπολη τον Μάιο του 1969, ο Acun Ilıcalı αφού μαθήτευσε στο Κολλέγιο Kadıköy Maarif και το Γυμνάσιο Ανατόλια της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο τις εγκατέλειψε αποφασίζοντας να εργαστεί σε νεαρή ηλικία.
Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας κατάστημα ρουχισμού στην εμπορική οδό Bağdat Caddesi, αλλά δε σημείωσε επιτυχία, με αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση, όσο ήταν μόλις 21 ετών.
Εντούτοις, η αποτυχία δεν τον πτόησε και αποφάσισε να στραφεί στην τηλεοπτική βιομηχανία. Αφού αρχικά εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Show TV, το 2004 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής την «Acun Medya», η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αναδείχθηκε σε μία από τις καλύτερες στην Τουρκία.
Το 2013 τόλμησε επιχειρηματικά, αγοράζοντας τον τηλεοπτικό σταθμό TV8.
Ο 46χρονος επιχειρηματίας έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Το 1993 χώρισε από την πρώτη του σύζυγο, Σεντά, με την οποία είχε παντρευτεί το 1988.
Το 2003 ξαναπαντρεύτηκε με την Zeynep Ilıcalı, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Leyla και την Yasemin.
Παρότι όλα έδειχναν ειδυλλιακά στο γάμο του, ο Ilıcalı παραδέχθηκε το 2010 ότι διατηρούσε δεσμό με την εντυπωσιακή τηλεπερσόνα Şeyma Subaşı, με την οποία απέκτησε την τέταρτη κόρη του, Melisa.