Πλακιωτάκης: Μόνο σε περίπτωση εθνικού κινδύνου, σε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και όχι με Τσίπρα πρωθυπουργό

Μόνο σε περίπτωση που η Ελλλάδα αντιμετώπιζε εθνικό κίνδυνο, θα δεχόταν η ΝΔ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό, ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1″

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αν η χώρα βρεθεί σε εθνικό κίνδυνο ,που φοβάμαι ότι με την παρουσία του ΝΑΤΟ μπορεί να είναι εφικτό, ίσως τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την συμμετοχή της ΝΔ σε κυβέρνηση με τρία κόμματα χωρίς όμως τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό”.

Τόνισε, ότι μπορεί να είναι θετική παρουσία του ΝΑΤΟ όμως θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιπέτειες καθώς σε περίπτωση σύρραξης Ρωσίας – Τουρκίας στο Αιγαίο τότε με βάσει τη συνθήκη της ατλαντικής συμμαχίας θα έπρεπε να ταχθούμε στο πλευρό των Τούρκων.

Παράλληλα επισήμανε τον κίνδυνο εξαίρεσης των Δωδεκανήσων απο τις περιπολίες του ΝΑΤΟ με βάση της επιδίωξη της Τουρκίας να καταστούν αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρότεινε «προκειμένου να θωρακιστεί η ασφάλεια της χώρας να σφυρηλατηθεί κοινή άμυνα Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ και Αιγύπτου και να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο ειρήνης καθώς αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία δεν θα σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές».

Σχολιάζοντας την δημοσκόπηση της MRB εκτίμησε ότι «η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία θα διευρυνθεί μετά την αναδιοργάνωση του κόμματος στο συνέδριο».