Περισσότεροι από 10.000 αγρότες μπροστά στη Βουλή

Η καρδιά του αγροτικού κόσμου χτυπά στο Σύνταγμα όπου κορυφώνεται αυτή την ώρα το παναγροτικό συλλαλητήριο. Με την αστυνομία να κάνει λόγο για περισσότερους από 10.000 συγκεντρωμένους, οι συγκεντρωμένοι αγροτες διαδηλώνουν με 20 τρακτέρ μπροστά στο ελληνικό κουνοβούλιο. Μια εικόνα πραγματικά πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι αψηψούν το κρύο και την πολύωρη τάλαιπωρία και φωνάζουν συνθήματα, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο ενώ άλλοι συνάδελφοί τους καίνε κλαδιά μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος μετά τις 17:00, με τους περισσότερους από τους συγκεντρωμένους να καταφθάνουν πεζή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με μετρό από άλλα σημεία της Αττικής και με πούλμαν από το Χαϊδάρι. Με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες έχει ενωθεί και η πορεία των επιστημονικών φορέων, ενώ στο πλάι τους βρίσκονται και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι.

Επεισόδια μπροστά στη Βουλή δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή καθώς τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και η αστυνομία τηρεί διακριτική στάση περιφρουρώντας τη Βουλή.

Oι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν απόψε στις σκηνές που έχουν στήσει στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση των ρυθμίσεων της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.