Ο Μουζάλας ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το μεταναστευτικό.

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η Ελλάδα, όσον αφορά την παραμονή της στη ζώνη Σένγκεν. Για το λόγο αυτό ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ξεκινά κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη. Επίσης θα ενημερώσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από την κυβέρνηση, αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες στο ΕΛΚ, αφού προηγουμένως πληροφορηθεί για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα από τον αρμόδιο υπουργό. Υπό τις παρούσες συνθήκες, στόχος του προέδρου της Ν.Δ είναι να υπάρξει συνεννόηση όλων των κομμάτων, προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή γραμμή άμυνας.
Η ηγεσία της Ν.Δ ανησυχεί για την αρνητική τροπή που παίρνει το ζήτημα και πιέζει την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα στις ημερομηνίες που έχουν συμφωνηθεί. «Το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα, το οποίο φοβάμαι ότι θα μας απασχολήσει πάρα πολύ έντονα τις επόμενες εβδομάδες», τόνιζε προ ημερών, ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι ανησυχεί «για τις πληροφορίες, οι οποίες μας έρχονται σχετικά με εξελίξεις, που αφορούν τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του Σένγκεν».