Οι υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής της ΟΝΝΕΔ

Ζητείται πρόεδρος για την ΟΝΝΕΔ. Είναι ο τίτλος του νέου σίριαλ, που θα παιχθεί λίαν συντόμως στη Ν.Δ, ενόψει της αναμέτρησης για την ηγεσία της γαλάζιας νεολαίας, μετά την αποχώρηση του σημερινού προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον Σάκη Ιωαννίδη ξεκίνησε αμέσως με την εκλογική ήττα του Βαγγέλη Μειμαράκη για την ηγεσία της Ν.Δ. καθώς από την αρχή τάχθηκε καθαρά στο πλευρό του πρώην προέδρου της Ν.Δ. H αντικατάσταση του, όμως, έχει πυροδοτήσει στο παρασκήνιο μια ιδιότυπη σύγκρουση για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του.

Eπισημαίνεται οτι οι διαγκωνισμοί μεταξύ των επιγόνων έχουν ξεκινήσει και όπως λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο στη γαλάζια νεολαία, είναι αντάξιο με αυτό των μεγάλων της Ν.Δ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι μνηστήρες για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι:
Ο Βασίλης Γεωργιάδης, από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος φέρεται να υποστηρίζεται από στελέχη προσκείμενα στον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρα, τον γραμματέα της Ν.Δ Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Επίσης διαθέτει ισχυρά ερείσματα στις κομματικές οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας.
Ο Αποστόλης Μπακόλας από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο οποίος έχει τη στήριξη του Σάκη Ιωάννιδη ο οποίος όμως μετα τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις είναι αποδυναμωμένος. Ο. κ. Μπακόλας, γραμματέας της ΔΑΠ, πάντως αυτή την περίοδο κάνει επαφές και μετρά τις δυνάμεις του.
Ο Παύλος Μαρινάκης, πτυχιούχος της Νομικής. Ο τελευταίος εχει τη στήριξη του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με στελέχη της ΟΝΝΕΔ ο κ. Μαρινάκης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το Βασίλη Γεωργιάδη και δεν αποκλείεται να επέλθει μεταξύ τους μια πολιτική συμφωνία, που θα κρίνει και την εκλογή του νέου πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ.
Στο πλαίσιο αυτό το όνομα που ακούγεται περισσότερο στους κύκλους της γαλάζιας νεολαίας είναι αυτό του Βασίλη Γεωργιάδη. Η επικράτηση του, όμως προϋποθέτει ότι οι δυνάμεις που τον στηρίζουν να παραμείνουν ενωμένες μέχρι το τέλος και φυσικά να μην αναμειχθεί ή να μην βάλει βέτο ο πρόεδρος της Ν.Δ