Νέες λίστες με φοροφυγάδες

Έχει ενδιαφέρον η νέα …απειλή του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Αλεξιάδη σε ομιλία του στον Βύρωνα για ύπαρξη και άλλων καταλόγων με φοροφυγάδες.
ο κ .Αλεξιάδης κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για παρεμβάσεις στις Εισαγγελικές Αρχές. Άφησε αιχμές πως έδιναν πολιτική κάλυψη στους φοροφυγάδες σημειώνοντας ότι «εμείς δεν έχουμε στο περιβάλλον μας διαπλοκή»
Στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα και να διερευνήσει όλες τις σχετικές υποθέσεις. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Πιστεύουμε όμως, ότι μια σοβαρή κυβέρνηση που θέλει αποτελέσματα, αφήνει κατά μέρος τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις απειλές και στρώνεται στη δουλειά, χωρίς να κάνει ανακοινώσεις. Όταν η πάταξη της φοροδιαφυγής, γίνεται με όρους δημοσιότητας, τότε φοβούμαστε ότι εξυπηρετεί άλλους αλλότριους σκοπούς.
Κατά τη γνώμη μας η σχετική αναφορά Αλεξιάδη έγινε για λόγους επικοινωνιακού αντιπερισπασμού, καθώς η κυβέρνηση αυτή την περίοδο, βάλλεται πανταχόθεν. Ελπίζουμε να διαψευστούμε.