Μπούτας: «Το συλλαλητήριο θα γίνει ακόμη και αν δεν μας επιτρέψουν να φέρουμε τρακτέρ στο κέντρο»

Συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη έχει αυτή την ώρα ο Βαγγέλης Μπούτας, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα γίνει στην Αθήνα, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα ο αγροτοσυνδικαλιστής που πρωτοστατεί στο μπλόκο της Νίκαιας, είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκε στο αν θα επιτραπεί στους αγρότες να διαδηλώσουν την Παρασκευή με τρακτέρ στην Αθήνα.

«Ακόμη κι αν δεν μας επιτρέψουν να έρθουν τα τρακτέρ στο κέντρο, εμείς το συλλαλητήριο θα το κάνουμε. Δημοκρατική κυβέρνηση έχουμε. Στο Παρίσι γιατί μπήκαν χιλιάδες τρακτέρ κι εδώ δεν μπορούμε;»

Ερωτηθείς για το αν αυτή η κινητοποίηση έχει τη στήριξη όλου του αγροτικού κόσμου ο κ. Μπούτας δήλωσε: «Την προηγούμενη Κυριακή συμμετείχαν 68 μπλόκα στη σύσκεψη της Νίκαιας. Δεν είχαν όλα τα ίδια αιτήματα, αλλά συμφωνήσαμε σε πέντε ζητήματα στο πλαίσιο της διάσωσης της ενότητας του κινήματος. Το σημαντικότερο από τα αιτήματα είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού και των φορολογικών μέτρων. Αποφασίσαμε, επίσης, να μην πάμε στο δήθεν διάλογο στη Βουλή χθες».

Οσον αφορά την ενστάσεις που έχουν τεθεί για τον τρόπο διαμαρτυρίας με αποκλεισμούς δρόμων με τρακτέρ ο κ. Μπούτας δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε χθες τους υπουργούς και ζητήσαμε να μας επιτραπεί η είσοδος των τρακτέρ στην πόλη και να μας διευκολύνουν να φέρουμε μέχρι έναν ορισμένο αριθμό τρακτέρ. Αυτό είναι το εργαλείο της δουλειάς μας, αυτό μας χαρακτηρίζει, θα είναι συμβολική η κίνηση, δεν θέλουμε να προκαλέσουμε προβλήματα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων επεσήμανε ότι «κατά καιρούς ακούμε ότι είμαστε φοροφυγάδες, πουλάμε πέτρες και χαλίκια αντί για αγροτικά προϊόντα. Τριάντα χρόνια ακούω τα ίδια όποτε κατεβαίνουμε στους δρόμους. Χτες άκουσα ότι ξεπουλάμε και τον αγώνα μας. Εμείς και περιφρουρημένη κάθοδο και παραμονή θα έχουμε και επιμονή σε αυτά που ζητάμε χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω. Δεν θέλουμε να ξεφτίσουν τα μπλόκα. Θα υπάρχει οργανωμένη αποχώρηση, με το κεφάλι ψηλά και τα φώτα αναμμένα».