Μπλοκάρει η Ν.Δ τη κομματικοποίηση των ανεξάρτητων αρχών

Άγρια και με απρόβλεπτες διαστάσεις, αναμένεται να είναι η αντιπαράθεση της ΝΔ με την κυβέρνηση, με αφορμή τη στελέχωση ανεξάρτητων αρχών, καθώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιρρίπτει στον ΣΥΡΙΖΑ πρόθεση κομματικοποίησής τους.
Σημειώνεται ότι για τον ορισμό Ανεξαρτήτων Αρχών απαιτείται ομοφωνία 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και η ΝΔ εμφανίζεται αποφασισμένη να μη συναινέσει και να μη δώσει τη ψήφο της σε καμία από τις Ανεξάρτητες Αρχές.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία έχει ως θέμα την ακρόαση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις τροπολογίες για το ΕΣΡ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατήγγειλε διολίσθηση της κυβέρνησης και επίθεση στις ανεξάρτητες αρχές. Η φράση μάλιστα του Γιάννη Τραγάκη της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση με αφορμή τη νέα προσπάθεια του Νίκου Βούτση για συγκρότηση ΕΣΡ πως “όσες ψηφοφορίες και να κάνετε δεν θα καταφέρετε να συγκροτήσετε καμία ανεξάρτητη αρχή” ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στην κυβέρνηση και να συναινέσει παρατείνοντας το καθεστώς “ακυβερνησίας” στις ανεξάρτητες αρχές. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία αναφερόμενη στη φωτογραφική τροπολογία με την οποία επιβλήθηκε ασυμβίβαστο στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη συγγενική σχέση α’ βαθμού με βουλευτή με την οποία αποπέμπεται από τη θέση του ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και σύζυγος της βουλευτού της Ν.Δ Νίκης Κεραμέως είπε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να πλήξει τις ανεξάρτητες αρχές. “Προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί τον όρο της ανεξαρτησίας. Προφανώς μπήκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης η Επιτροπή ανταγωνισμού με φωτογραφική διάταξη” είπε η κα Κεφαλογιάννη. Στην ίδια συνεδρίαση πάντως επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει με δεμένα τα χέρια και ετοιμάζεται να φέρει νομοθετική διάταξη η οποία θα επιλύει το πρόβλημα που έχει προκύψει, με αρχή φυσικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. “Αποδείχθηκε η ανακολουθία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιων παραρτημάτων της. Αφού δεν θέλετε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες” ήταν η απάντηση του Γιάννη Γκιόλα του ΣΥΡΙΖΑ.