Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας είναι μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα

«Μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα», χαρακτηρίζει η Ν.Δ τον Αλέξη Τσίπρα, μια ημέρα μετα τη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, χρησιμοποιώντας ως όπλο του τη λίστα Μπόγιαρνς που το 2012 δεν υπήρχε.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η χώρα είναι στο σημείο μηδέν, πως το προσφυγικό βρίσκεται εκτός ελέγχου, πως η οικονομία είναι ένα έρημο τοπίο και πως η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση είναι κλινικά νεκρή.

«Η κοινωνία εξαπατημένη από τον κ. Τσίπρα βράζει. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται. Ο κ. Τσίπρας είναι το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα, συκοφαντεί και ψεύδεται. Το πρωί ζητά συναίνεση και το βράδυ συκοφαντεί. Είναι Δόκτωρ Τζέκυλ και Μιστερ Χάιντ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε πως η ΝΔ βάζει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό και υπενθύμισε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίλυση του μεταναστευτικού, όπως η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, τα διαβήματα σε Αυστρία και Τουρκία, η ενημέρωση των 28 ξένων Πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ, η παρέμβαση του στο ΕΛΚ, η σύσταση ειδικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων αλλά και η πρωτοβουλία για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με συγκεκριμένες προτάσεις ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα για να διαπραγματευτεί.
«Εμείς θα πάμε με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η συνάντηση θα γίνει πριν τη Σύνοδο. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις να παρουσιάσουμε και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί. Δεν μπορεί μόνος του χωρίς να ακούσει τους αρχηγούς και να ακούσει προτάσεις να διαπραγματευτεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.
H Ν.Δ ζητά ενημέρωση για τη συμφωνία το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της ΝΔ “καμία διαβεβαίωση και καμία εγγύηση που προέρχεται από τον κ. Τσίπρα δεν έχει για εμάς αξία” ενώ ζήτησε και άμεσα ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένο για τα όσα συμφωνήθηκαν στο ΝΑΤΟ.

“Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είπαμε πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αν αναλάμβανε τους ρόλους που είχαν τεθεί . Μέσα σε 3 μέρες οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου κατέρρευσαν. Άλλα μας είπε και άλλα έγιναν.
Χθες ξημερώματα έκλεισε η συμφωνία. Υπήρξε μια δραματική συζήτηση που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αρχικά είχαν ειπωθεί. Ζητάμε άμεση πληροφόρηση για το 4σελιδο που συμφωνήθηκε στο ΝΑΤΟ” τόνισε ο κ. Κουμουστάκος.
Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως αν η Ελλάδα ασκήσει βέτο αυτό θα είναι απόδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης να πείσει την Ευρώπη. “Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο η ΝΔ θα ακολουθήσει την πολιτική του εθνικού συμφέροντος. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί μια επανάληψη αυτού που λέει σκληρή διαπραγμάτευση και πέρσι οδήγησε σε οδυνηρά αποτελέσματα”.

Η παρασυναγωγή της Βιέννης, που οργάνωσε η Αυστρία

Όσον αφορά τη διάσκεψη στην Αυστρία ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε πως η ΝΔ είχε αντιδράσει έντονα έχοντας προβεί και σε διάβημα. Επεσήμανε όμως πως “το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πείσει τα κράτη της περιοχής ότι σε τέτοια θέματα είναι απαραίτητη η συμμετοχή της, είναι μία διπλωματική ήττα πρώτου μεγέθους” .
Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ πάντως έστειλε μήνυμα και στην Ευρώπη τονίζοντας πως “η ιστορία δείχνει ότι όταν οι σκληρές εθνικές ατζέντες, ο ρατσισμός και οι ακρότητες επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις, η Ευρώπη μπαίνει σε περιπέτειες. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που αρχίζει να την ξηλώνει” τόνισε.
Εκλογές

Όσον αφορά το θέμα των εκλογών ο κ. Κουμουτσάκος διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται σε ποια κατάσταση είναι η χώρα. “Όταν ο ίδιος λέει ότι έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία εμείς δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αν δεν μπορεί να αλλάξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπάρχει μία οδός. Η οποία καταλήγει σε εκλογές” τόνισε.

Απαντώντας στα όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας για τη λίστα
Μπόργιανς ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό πως προσπαθεί να αγκιστρωθεί στο παρελθόν και πως ουσιαστικά παραποίησε την επιστολή Μπόργιανς που παρουσίασε χθες στη Βουλή.
«Ο κ. Τσίπρας κατέβηκε το βράδυ ένα ακόμα σκαλί αναξιοπιστίας και ψεύδους. Έφτασε στο σημείο να παραποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής. Να μην θεωρήσει ο κ. Τσίπρας το γεγονός ότι δεν μπαίνουμε στην αρένα λάσπης που συνειδητά χτίζει ότι είναι στάση αδυναμίας. Είναι στάση ευθύνης» τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο υπάρχουν δύο επιστολές, η πραγματική στα γερμανικά και η ελληνική που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. «Στην επιστολή στα γερμανικά ο κ. Μπόργιανς λέει «του προσέφερε βοήθεια για την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και ηλεκτρονικά στοιχεία- cd.” Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο στη μετάφραση ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση « από cd.”