Γίναμε ρεζίλι και στο εξωτερικό με τους διορισμούς ΕΑΜιτων στο Δημόσιο

Εκτός ελληνικών συνόρων βγαίνει το θέμα με τους διορισμούς «ημεkarakosta_db8τέρων», κυρίως συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο, καθώς για το συγκεκριμένο ζήτημα ζήτησαν εξηγήσεις αξιωματούχοι της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, μάλιστα, «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει συνέπειες στην πορεία του προγράμματος». Ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα: «Ανησυχώ ότι αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο πώς βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της επιστροφή σε αυτές. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση, που υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο».
Στο Μαξίμου αντελήφθησαν τις αντιδράσεις και το κόστος που έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η υπόθεση αυτή. Κυρίως όμως έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η κυβέρνησης κινδυνεύει να χάσει το ηθικό πλεονέκτημα που είχε μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό, η γραμμή του Μαξίμου, προς τους βουλευτές που δίνουν συνεντεύξεις, είναι να παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσωνα Σχινά Παπαδόπουλο.
Στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Εύη Καρακώστα μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ καταδίκασε απερίφραστα τις πρωτοφανείς απόψεις του κ. Παπαδόπουλου. Ανάλογη στάση τηρούν και άλλα στελέχη του κόμματος οι οποίοι παράλληλα ως δεύτερη γραμμή άμυνας λένε ότι οι διορισμοί αυτοί δεν είναι μόνιμοι αλλά προσωρινοί.
Από την άλλη πλευρά βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του κ. Παπαδόπουλου.
Η υπόθεση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη ότι ο αδελφός και η μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσωνα Σχινά – Παπαδόπουλου, διορίστηκαν, ο πρώτος ως ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και η δεύτερη ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Ενώ σοκ προκάλεσε η δικαιολογία του ότι οι οικογένειες αγωνιστών του ΕΑΜ δικαιούνται αυτοδικαίως διορισμό στο κράτος.