Αστυνομικοί έξω από το Μαξίμου σήκωσαν μαύρα πλακάτ

Στον ύπνο έπιασαν τη φρουρά του Μαξίμου, εννέα συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, οι οποίοι ανενόχλητοι σήκωσαν μαύρα πλακάτ, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην αστυνομία. Το απόγευμα στις 4μμ έχει προγραμματιστεί πανελλαδική πορεία ένστολων από την Πλατεία Κολοκοτρώνη προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής και αμέσως σήμανε συναγερμός, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η έκτακτη αυτή κατάσταση.
Μόλις η φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου τους κατάλαβε έσπευσε να τους απωθήσει, χωρίς πάντως να δημιουργηθεί ένταση.
«’Ήμασταν 10 αστυνομικοί και κρύψαμε τα πλακάτ μέσα στις στολές μας», είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο Mega.
Τα μηνύματα των αστυνομικών
• Χήρες και ορφανά των πεσόντων άνευ σύνταξης, γιατί;;;
• Η μάνα μου είναι καθαρίστρια
• Ο πατέρας μου είναι αγρότης
• Η γυναίκα μου είναι μισθωτός
• ΠΟΑΣΥ Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
• Αλέξη γιατί σκοτώνεις το λαό σου;
• Πενταμελής οικογένεια όλοι άνεργοι
Αμήχανη ήταν η αντίδραση της φρουράς στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν το περιστατικό με τους συναδέλφους τους. Νωρίτερα ο επικεφαλής αστυνομικός της φρουράς του Μαξίμου, είπε ευγενικά στο συνάδελφό του να μην καταγράψει τη φρουρά που πήγαινε προς το μέρος των αστυνομικών που διαμαρτύρονταν.
Για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛΑΣ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.
Ο εν λόγω συνδικαλιστής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια ούτε για χαρτί ενώ είπε πως οι ίδιοι αστυνομικοί καθαρίζουν τα γραφεία καθώς δεν υπάρχουν συνεργασία καθαρισμού.
Κατήγγειλε πως αστυνομικοί που φρουρούν επισήμους δεν έχουν αποσυρθεί.
Είπε επίσης πως κόβονται οι συντάξεις από τις χήρες και τα ορφανά των αστυνομικών που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.