Ανησυχεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για εγκλωβισμό μεταναστών στην Ελλάδα

«Όταν κλείνουν τώρα τα σύνορα στο Βορρά, εσείς περιμένετε ότι οι μετανάστες θα φύγουν; Πού θα πάνε;», είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκφράζοντας έτσι την ανησυχία του, ενώ εκτίμησε ότι όσα συμβαίνει σήμερα είναι σχεδιασμένα για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον καθρέφτη» του ΣΚΑΪ, ο αρχιεπίσκοπος προέβη στη σδυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα εγκλωβιστούν τελικά στη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Πιστεύετε άραγε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα; Εγώ δεν το πιστεύω. Όλα αυτά τα πράγματα μου φαίνονται σχεδιασμένα. Όταν κλείνουν τώρα τα σύνορα στο Βορρά, εσείς περιμένετε ότι θα φύγουν; Πού θα πάνε; Θα έπρεπε όλοι να αναρωτηθούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι άφησαν τη Συρία και πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου. Ποιοι φταίνε που έφυγαν; Ποιοι τους βομβάρδισαν; Ποιοι και γιατί κάνουν τον πόλεμο;».

Ακόμη, ο κ. Ιερώνυμος εμφανίστηκε επιφυλακτικός στην ανέγερση μουσουλμανικού τζαμιού, ζητώντας να μην ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

«Η Εκκλησία το έχει μελετήσει το θέμα. Επί του προκατόχου μου Μακαριστού Χριστόδουλου είχε ληφθεί και απόφαση να γίνει το τζαμί. Μάλιστα η Εκκλησία έδωσε και μια μεγάλη έκταση στο Σκαραμαγκά για να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι στις ανάγκες τους. Κι εγώ όταν είχα ερωτηθεί στην αρχή, είχα πει να προχωρήσουμε. Τώρα όμως μετά απ όλα αυτά που ζούμε και γίνονται οφείλω να πω ότι επιφυλάσσομαι», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

«Δεν πρέπει να βιαστούμε», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος και εξήγησε: «Διότι σας θέτω για παράδειγμα ένα ερώτημα: σε ποιους θα κάνουμε τζαμί; Στους Σουνίτες ή στους Σιίτες που σφάζονται μεταξύ τους; Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Προσευχή ή θα γίνουν τα τζαμιά σχολεία Τζιχαντισμού και φονταμενταλισμού; Και ποιος θα τα ελέγξει αυτά τα πράγματα; Δεν ξέρω λοιπόν αν πρέπει να κάνουμε 2 τζαμιά ή 120 που προτείνει ο Δήμαρχος, αλλά επιμένω ότι θέλει μελέτη όλο το ζήτημα».