Φερχόφσταντ: Μη ρεαλιστική η συμφωνία Ε.Ε – Ελλάδας

Ως «μη ρεαλιστική» χαρακτηρίζει τη βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Ελλάδα ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος θεωρεί πως το πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι τα νομοθετήματα, αλλά η εφαρμογή τους.

Την επομένη της 24ης Μαΐου, ημέρα κρίσιμη για την συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Ελλάδα, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων σκοπεύει να δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα και με την ευκαιρία της συνέντευξης μίλησε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

Ο κ. Φερχόφσταντ γνωστοποίησε ότι η ομάδα του, μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ελλάδα, επιχειρούν «μια ανάλυση των νομοθετικών πράξεων που υιοθετήθηκαν, ρίχνοντας το βάρος στις δυνατότητες εφαρμογής τους».

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης αυτής θα τα ανακοινώσουν στη συνέντευξη Τύπου που ήδη έχουν προγραμματίσει στις 25 Μαΐου, την επομένη της συνόδου του Eurogroup, με θέμα «η αλήθεια για την Ελλάδα». Η συνέντευξη θα δοθεί στις 14.00 ώρα Ελλάδας στο ξενοδοχείο Residence Palace στις Βρυξέλλες.

Εκτιμούμε, δήλωσε ο κ. Φερχόφσταντ, ότι η βάση της συμφωνίας με την Ελλάδα δεν είναι ρεαλιστική. Μιλούμε συστηματικά για νομοθετικές πρωτοβουλίες και για τίποτε άλλο, ενώ το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα νομοθετήματα, αλλά η εφαρμογή τους.

Προσέθεσε ότι στις 25 Μαΐου θα αναλύσουν επίσης και τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ασχολήθηκαν με το ελληνικό ζήτημα, καθώς και τις συνέπειες.