Συνεργασία των Σχολών ΩΜΕΓΑ με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών στο πλαίσιο του προσφερόμενου προγράμματος σπουδών Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής

Οι Σχολές ΩΜΕΓΑ, με την μακρόχρονη και καταξιωμένη πορεία τους, προσανατολίζονται στην παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας αλλά ταυτόχρονα και υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας.

H διαρκής ανάπτυξης της Τουριστικής Βιομηχανίας και του Yachting και η διαρκής αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού, οδήγησαν τις Σχολές ΩΜΕΓΑ στην προσφορά του εκπαιδευτικού προγράμματος Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής. Μία νέα ειδικότητα με άριστες επαγγελματικές προοπτικές και υψηλές αποδοχές.

Ο Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής, ιστιοπλοϊκών ή/ μηχανοκίνητων, έχει την ευθύνη για την διακυβέρνηση του σκάφους. Στις δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται επίσης η παραλαβή του σκάφους, ο έλεγχος της κατάστασης και του εξοπλισμού του, η προμήθεια νερού, τροφίμων και άλλων αναλώσιμων, η πλοήγηση του σκάφους και η φροντίδα για την άνετη και ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

Οι Σχολές ΩΜΕΓΑ, με πολυετή κι αναγνωρισμένη εκπαιδευτική προσφορά στο χώρο του Αθλητισμού και της Ναυτιλίας, διευρύνουν διαρκώς τις συνεργασίες τους με απώτερο σκοπό την επαγγελματική διασύνδεση και την παροχή μιας αναβαθμισμένης επαγγελματικής εμπειρίας στους σπουδαστές τους. Στο παραπάνω πλαίσιο, ανακοινώνουν σήμερα τη συνεργασία τους με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών.

Μια νέα δυναμική συνεργασία που προάγει τις συνέργειες με σκοπό την ανάπτυξη της ναυτικής εκπαίδευσης, και την από κοινού κοινωνική και πολιτιστική δράση σε θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και τις δραστηριότητες γύρω από αυτό, καθώς και άλλες δράσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το ναυταθλητισμό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, θα διοργανώνουν από κοινού ενημερωτικές ημερίδες και διαλέξεις, ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με σχετική θεματολογία και επίκαιρα θέματα ναυτικού, ιστορικού και ιστιοπλοϊκού περιεχομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, επέλεξε τις Σχολές ΩΜΕΓΑ για την εκπαίδευση των μελών του και των εργαζομένων. Η μεταξύ τους συνεργασία επίσης θα διευρυνθεί με την επικείμενη ίδρυση σχολής για την απόκτηση πτυχίου Ανοιχτής Θαλάσσης, αναγνωρισμένης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), και την εκπαίδευση η οποία θα γίνεται με τα δύο ιδιόκτητα σκάφη του Ομίλου.

Οι Σχολές ΩΜΕΓΑ με την δυναμική παρουσία τους στην πόλη της Πάτρας, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, θα δίνουν το δικό τους παρών για την τουριστική προβολή της πόλης, και θα συμμετέχουν ενεργά στις εορταστικές και αποκριάτικες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις της Πάτρας.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΣΧΟΛΕΣ ΩΜΕΓΑ: Πειραιάς: Άστιγγος 4, Πλ. Καραϊσκάκη, τηλ. 210 4122 888, Αθήνα: Σόλωνος 108, τηλ. 210 8733 888, Πάτρα: Αγ. Νικολάου 30 & Μαιζώνος, τηλ. 2610 877 777, www.omega.gr , e-mail: