Νέα πολεμική Ν. Παππά κατά Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου, Κοντομηνά για τα «κατευθυνόμενα» δελτία ειδήσεων. Οι απειλές για διαπλοκή.

Οι τρείς αποτελούν σταθερό στόχο του, με πρώτο τον Γιάννη Βαρδινογιάννη(τον οποίο προσπαθεί συνεχώς να απαξιώσει πολιτικά )τον Δημήτρη Κοντομηνά (που πολεμούν και σχεδόν συκοφαντούν μικρά ΜΜΕ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ) και τον Γιάννη Αλαφούζο(τον οποίο κάλεσε χθες βράδυ στο Μαξίμου για «παράπονα» ,μετά τον προσφιλή κ.Μαρινάκη) .Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει εκτιμήσεις για την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των νυν και υποψήφιων καναλαρχών.
Ωστόσο, είπε ότι σε προηγούμενες αλλεπάλληλες αποφάσεις το ίδιο δικαστικό όργανο είχε κρίνει ότι η πρότερη κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο ήταν αντίθετη με το Σύνταγμα και το άρθρο 15, ενώ είχε διατυπώσει τη σκέψη ότι υπάρχει λόγο δημόσιου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Παππάς τόνισε ότι αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία περί «κατάρρευσης» του διαγωνισμού «είναι λίγο αστείο», καθώς, όπως είπε ήδη έχουν εισπραχθεί 70 εκατ. ευρώ και θα φτάσουν τα 85-88 εκατ. ευρώ όταν ο κ.Σαββίδης καταβάλει την δική του πρώτη δόση.
«Το τι λέει η ΝΔ παίζει πολύ λίγο ρόλο, ένας «υποψιασμένος» πολίτης μπορεί να δει ότι απλώς επαναλαμβάνει όσα ακούγονται στην τηλεοπτική πρωινή ζώνη και σε κάποιες επιφυλλίδες, τα επαναλαμβάνει απολύτως προβλέψιμα», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο υπουργός επικρατείας εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων έχουν αποκαλυφθεί, καθώς δεν έχουν προτεραιότητα την ενημέρωση των πολιτών αλλά την υπεράσπιση των συμφερόντων του ιδιοκτήτη, του κ. Κοντομηνά στον Alpha, του κ.Αλαφούζου στον

ΣΚΑΪ, του κ.Βαρδινογιάννη στο Star. Είναι απότοκο μίας κατάστασης στην οποία είχαν καθυποτάξει την τότε πολιτική ηγεσία. Τώρα, η Πολιτεία έδειξε ότι μπορεί να βάζει κανόνες, κάτι θετικό όχι για εμάς, αλλά για τη Δημοκρατία, υπογράμμισε.