“Κόκκινο πανί” οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεπιθύμητα πρόσωπα είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές περιφέρειες τους. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα έχουν προειδοποιηθεί να μην πατήσουν το πόδι τους, αν ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μια γεύση της οργής των πολιτών πήρε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τους Τάσο Κουράκη και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, όταν επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης.

Με φράσεις όπως «φύγετε», «δεν ντρέπεστε να κάνετε και βόλτα στην αγορά», πολίτες στο Καπάνι επιτέθηκαν φραστικά στους βουλευτές, εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή τους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο κ. Κουράκης αγόρασε το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», ενώ ο κ. Μηταφίδης συνομίλησε με τον γνωστό σε όλους καστανά της πλατείας Αριστοτέλους, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης και ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μοίρασαν φυλλάδια και συνομίλησαν με τους πολίτες αναφορικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν. O κ. Κουράκης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το Eurogroup και μετά την υπογραφή της συμφωνίας στη Βουλή θα ακολουθήσει η πολυπόθητη αναπτυξιακή πορεία.

Από την πλευρά του, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει μάχη και πως ζητάει από τους θεσμούς να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να μη γίνει χειρότερη η κατάσταση των κοινωνικών στρωμάτων. Μάλιστα, απέρριψε κάθε σενάριο εκλογών και χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «φερέφωνο των δανειστών».