Ιβάν Σαββίδης: «Δεν έχω εκκρεμότητες. Διαφανή τα οικονομικά μου.» Η ρήξη με Κοντομηνά.

Πηγές του ΑLPHA υποστηρίζουν ότι «το σκάνδαλο του Ιβάν Σαββίδη θα αποδειχθεί μεγαλύτερο από εκείνο του Καλογρίτσα» και παρέπεμπαν σε τρία αδύνατα σημεία του στις δηλώσεις του ότι ήταν περίπου «λαγός» κάποιων, στο ότι υπέβαλε μηδενική προσφορά στη τέταρτη άδεια και στις τραπεζικές του καταθέσεις και λογαριασμούς σε ελληνικές και ρωσικές τράπεζες. Σχετικές αναφορές έκανε στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Σταθμού ο Δήμος Βερύκιος και άλλοι δημοσιογράφοι.
Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και στις εξελίξεις μετά την απόσυρση Καλογρίτσα αναφέρθηκε ο πρώτος επιλαχών, Ιβάν Σαββίδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα αγοράσει την τηλεοπτική άδεια και κλείνοντας, κατά πώς φαίνεται, τα σενάρια εξαγοράς του Alpha -εξέλιξη, την οποία στην ουσία απέδωσε στην στάση του Δημήτρη Κοντομηνά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Σαββίδης με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ερωτηθείς πότε θα καταβάλει το αντίτιμο για την τηλεοπτική άδεια, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω εκκρεμότητες. Όσον αφορά τη χρηματοδοτική μου ικανότητα, όλα είναι διαφανή. Περιμένω την εντολή, για να καταβάλω αμέσως την πρώτη δόση».

Ερωτηθείς εάν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο κ. Σαββίδης τόνισε: «Απ’ όσο φαίνεται από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, μάλλον δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί του».

Και προσέθεσε, μιλώντας με υπονοούμενα: «Απ’ όσο κατάλαβα, δεν θα του επιτρέψουν οι φίλοι του να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Σίγουρα έχει την αγωνία του, αλλά πρέπει να μάθει, εκτός από το να κερδίζει, και να χάνει».

«Αν αποτύχω στη συμφωνία (σ.σ. να αγοράσει κάποιο από τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, όπως ο Alpha ή το Star) θα αρχίσω από την αρχή την προσπάθειά μου για την ίδρυση νέου τηλεοπτικού καναλιού» είπε ακόμη ο Ιβάν Σαββίδης.

Ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία ελέγχου της δήλωσης πόθεν έσχες του πρώτου επιλαχόντα στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών Ιβάν Σαββίδη, αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος του Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα να του δοθεί προθεσμία 48 ωρών για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος που είχε προσφέρει.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διαδικασία η διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες του κ.Σαββίδη θα ολοκληρωθεί εντός πέντε ημερών, ενώ εντός 15 ημερών θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος για την τηλεοπτική άδεια. Πηγές του Μαξίμου, μάλιστα, υπενθύμιζαν ότι ο πρωθυπουργος είχε αναφερει στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πως οποιος δεν πλήρωνε, θα έβγαινε αυτομάτως εκτός διαδικασίας. Αυτό έγινε σήμερα και«η διαδικασία συνεχίζεται».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στον αέρα μιας και αμφισβητείται ότι ο πρώτος επιλαχών του διαγωνισμού είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις νομικών τίθεται μια σειρά ζητημάτων: Ποιό θα είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει πλέον για την πρώην άδεια Καλογρίτσα ο επιλαχών; Η δεύτερη άδεια ανήκει στον επιλαχόντα της γενικής σειράς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ή στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προσέφερε για τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας 46,2 εκατ. ευρώ; Επίσης, η παρουσία του κ.Μαρινάκη στη διεκδίκηση της τρίτης και της τέταρτης άδειας αλλάζει τα δεδομένα, καθότι την τρίτη άδεια τη διεκδίκησε με τον κ.Θοδωρή Κυριακού με 63,8 εκατ. ευρώ και πήρε τελικά την τέταρτη άδεια έναντι του ποσού των 73,9 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ώρες και να ληφθούν αποφάσεις είτε με την υιοθέτηση των ενστάσεων είτε με την απόρριψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ο κ.Καλογρίτσας συναντήθηκε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Την ίδια ώρα, ο Alpha προχωράει σε νέες καταγγελίες όσον αφορά τον διαγωνισμό. Ο νομικός εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού καταγγέλλει ότι το μοναδικό δωμάτιο του οποίου η είσοδος δεν καταγραφόταν καθαρά από κάμερα ήταν αυτό του κ.Καλογρίτσα.

AΠΕ: Ιβάν Σαββίδης πρώτος επιλαχών, ακολουθεί ο Δ.Κοντομηνάς

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων δημοπρατηθέντων τηλεοπτικών αδειών, σειρά για διεκδίκηση άδειας, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, έχουν οι επόμενοι κατά σειρά επιλαχόντες, οι οποίοι είναι το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη και στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά.

Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ.