Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η άλλη πλευρά της απάνθρωπης συμπεριφοράς από πολλούς Έλληνες.

Πληθαίνουν συνεχώς οι βασανιστικές και απάνθρωπες συμπεριφορές πολλών Έλληνων απέναντι στα ζώα, ιδιαίτερα σε συνοικίες της Αττικής αλλά και σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις όπως στην Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Κρήτη.

Περιστατικά βαρβαρότητας πιστοποιημένα από δημόσιες καταγγελίες, δημοσιεύματα, αστυνομικές διώξεις και δικαστικές καταδίκες. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά της αγάπης προς τα ζώα και της κοινωνικής ευαισθησίας. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, πέντε μόλις ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, οι atenistas καλούν το αθηναϊκό κοινό σε μια μεγάλη φιλοζωική δράση-γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκάδες σκυλάκια, κάθε μεγέθους, που φιλοξενούνται στα καταφύγια των φιλοζωικών οργανώσεων θα βρίσκονται στην ξεχωριστή αυτή γιορτή υιοθεσίας και θα περιμένουν τον καθένα από εμάς για να τους ανοίξουμε την αγκαλιά, το σπίτι και την καρδιά μας.

Οι ενδιαφερόμενοι αξίζει να γνωρίζουν ότι υιοθεσίες θα πραγματοποιούνται μέσω των οργανώσεων, με συμβόλαιο υιοθεσίας, και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τον νόμο.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις που συμμετέχουν είναι οι εξής:
Τμήμα αστικής πανίδας Δήμου Αθηναίων-Υπηρεσία Αδέσποτων
Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος (ΖΩ. ΣΥ. ΠΕ)
ΣΑΖΑ Φιλοζωικός Σύλλογος Αλίμου
Σωματείο προστασίας δικαιωμάτων ζώων “Οδυσσέας” (Καταφύγιο Ζωγράφου)
Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS»
Σωματείο “Φιλόζωοι ΧαΪδαρίου”
Φιλοζωική Ένωση Νέας Ιωνίας
Φιλοζωική Τήνου
Φιλοζωικο Σωματείο “Αδεσποτη Ελπίδα”
Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινιου
SCARS – Second Chance Animal Rescue Society
Stray.gr – Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα
Η δράση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, θα διαρκέσει έως τις 16.00 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Μια συλλογική εκδήλωση κοινωνικού πολιτισμού.