Βαλς: “Μπορείτε να υπολογίζετε στη συνεργασία της Γαλλίας”

Mε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε ο Μανουέλ Βαλς, εκφράζοντας την στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα.

Μπορείτε να υπολογίζετε στη συνεργασία της Γαλλίας σε ζητήματα οικονομίας, ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα του Γάλλου πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

«Υποστηρίξαμε την παραμονή της Ελλάδας γιατί δεν ήταν δυνατόν να σκεφτούμε ότι η χώρα με τέτοια ιστορία θα μπορούσε να φύγει από την Ευρωζώνη» ανέφερε ο κ. Βαλς και δεσμεύτηκε και για περαιτέρω στήριξη «προκειμένου η λύση για Ελλάδα να είναι βιώσιμη».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για τις κοινές προκλήσεις των δύο χωρών, όπως το μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι «δεν ξεχνούμε ότι είστε η πρώτη χώρα που φτάνουν οι πρόσφυγες. Βεβαίως μπορείτε να βασίζεστε στην αλληλεγγύη της Ε.Ε. και της Γαλλίας».

«Η συμφωνία με Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλα τα μέρη. Προτεραιότητα η ασφάλεια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι από κοινού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Κατά πρώτο λόγο πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος σε Συρία και Ιράκ», πρόσθεσε.