Ανδέας Βγενόπουλος και Αγγελική Φράγκου σε νέες ταλαιπωρίες για δάνεια της Marfin.

Μια ακόμα δικαστική δοκιμασία, αν και η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο. Ποινική δίωξη για απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άσκησαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης εναντίον 14 προσώπων για δάνειο 240.000.000 ευρώ που χορηγήθηκε χωρίς εγγυήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται ο επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος καθώς και άλλα στελέχη της τράπεζας Marfin (Μπουλούτας, Μάγειρας κλ.π.) αλλά και η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου η οποία διώκεται για ηθική αυτουργία σε απιστία με αφορμή δάνειο που χορηγήθηκε στον όμιλό της IRF χωρίς να δώσει τις εξασφαλίσεις που απαιτούν τα τραπεζικά δεδομένα.

Το δάνειο άρχισε να χορηγείται στην εταιρεία της το 2006 και σύμφωνα με τη δίωξη των εισαγγελέων με τη μέθοδο των αναχρηματοδοτήσεων έφτασε τα 200.000.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δάνειο φαίνεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG και της MRB.

Σύμφωνα, πάντα, με τη δίωξη των εισαγγελέων το συγκεκριμένο ποσό δεν έχει αποπληρωθεί και γι αυτό ασκείται η δίωξη και εναντίον της κυρίας Φράγκου.

Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο με απόφαση της εισαγγελέας κυρίας Γεωργίας Τσατάνη και ανασύρθηκε με απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου.

Η ανακοίνωση Βγενόπουλου

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ’ εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας.

Όπως υποστηρίζει «η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση.

Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου».

«Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν» συμπληρώνει ο επιχειρηματίας. «Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη», καταλήγει ο Ανδέας Βγενόπουλος με απορία αλλά και αυτοπεποίθηση.