Σε οικουμενική με Προβόπουλο επιμένει ο Λεβέντης και καλεί τον Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες!!!

Θέμα χρόνου θεωρεί ο Βασίλης Λεβέντης τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χθες και σήμερα σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης η οποία θα στηρίζεται σε περισσότερους από 220 βουλευτές και εκτιμά ότι ο μεν κ. Τσίπρας θα υποχρεωθεί από τα γεγονότα να πει «ναι», ο δε κ. Μητσοτάκης αν δεν δεχθεί κάλεσε τον κ. Καραμανλή «με 40 βουλευτές να το κάνει αυτός».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως εκείνος θα στήριζε ένα τέτοιο σενάριο, ενώ εξέφρασε την προτίμησή του σε έναν τεχνοκράτη εξωκοινοβουλευτικό για να ηγηθεί της οικουμενικής κυβέρνησης, κατονομάζοντας τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συνέχισε. Και μπορεί να την εξασφαλίσει ένα κυβερνητικό σχήμα με 240 βουλευτές, συμπλήρωσε. «Αυτό θέλουν οι ξένοι, για να έρθουν επενδύσεις», τόνισε.

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε: «Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Τσίπρας είναι ότι εγώ δεν θέλω να πέσει. Δεν είναι πρόθεση μου να πέσει ο Τσίπρας. Δεν ενδιαφέρομαι να έρθει ο Μητσοτάκης, γιατί έχω μεγαλύτερη απόσταση από την Δεξιά. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Μία κυβέρνηση δηλαδή των 240 βουλευτών.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα αναλάβει τα ηνία της οικουμενικής κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δεχθεί να συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε ο Βασίλης Λεβέντης. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, “ο Τσίπρας είναι σώφρων και θα δεχθεί, γιατί πάει έξω και βλέπει τις δυσκολίες. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μην δεχθεί, θεωρώντας ότι είναι καλό να πέσει ο Τσίπρας για να έρθει αυτός. Αν δεν δεχθεί ο Μητσοτάκης, θα σηκωθεί ο Καραμανλής με 40 βουλευτές να το κάνει. Αυτή είναι η εκτίμησή μου.”

Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως -με τα σημερινά δεδομένα- δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή. «Υπάρχουν βουλευτές που έχουν αίσθημα ευθύνης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το τσαμπί θα χάνει μία-μία ρώγα από αύριο. Γιατί δε μπορεί να γίνουν όλοι ρόμπες», διερωτώμενος εάν η Κυβέρνηση επιθυμεί «ηρωική έξοδο».

Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις του για τις περικοπές στις συντάξεις. «Χωρίς χρήματα, να μείνουμε με τις παλιές συντάξεις δε γίνεται», είπε χαρακτηριστικά και έκανε άλλη μία πρόβλεψη: «Η μπίλια θα κάτσει στο 30% κάτω σε όλα!»

Παρατήρησε ότι η φορολογία σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες ισοδυναμεί με «σφαγιασμό». Ωστόσο, είπε πως τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο με το διάλογο. Προέτρεψε τους αγρότες να έλθουν στη Βουλή και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς και εν συνεχεία να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη, περί «παραπλάνησης» των αγροτών προεκλογικά, ο κ. Λεβέντης ήταν ξεκάθαρος: «Την αλήθεια είπε ο Σγουρίδης».

Έπλεξε το εγκώμιο του Μανώλη Σφακιανάκη για το έργο που έχει επιτελέσει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Όταν σφαγιάζουν τον Σφακιανάκη», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «αυτό δείχνει ότι θέλουν κομματόσκυλα να προωθήσουν».

Ερωτηθείς για το προσφυγικό, το οποίο διχάζει την Ευρώπη, ο Βασίλης Λεβέντης έθεσε το ερώτημα «Ο Τσίπρας ή οι Ευρωπαίοι θέλουν σύνδεση του χρέους με το προσφυγικό;», εκφράζοντας την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός «παρακαλάει να το δουν έτσι οι Ευρωπαίοι», με απώτερο σκοπό να παραμείνει στην εξουσία. Τέλος, τάχθηκε υπέρ της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία