Ο Βαλασόπουλος του MEGA χάλασε τη φιέστα Βαρουφάκη στο Βερολίνο.

«Γερός» καβγάς, με αιχμηρές εκφράσεις, ανάμεσα στον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο και στον Γιάννη Βαρουφάκη σημειώθηκε κατά την παρουσίαση του κινήματος DiEM 25 στο Βερολίνο. Ένα γεγονός που τάραξε το συνήθως ήρεμο και χαμογελαστό κ. Βαρουφάκη ο οποίος είχε στήσει ένα ωραίο σκηνικό για την παρουσίαση του πανευρωπαϊκού κινήματος του.
Παίρνοντας το λόγο, ο ανταποκριτής του Mega απευθύνθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
Βαλασόπουλος: Στην Ελλάδα έχουμε τα capital controls. Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς είστε ο υπεύθυνος για τα capital controls.
Βαρουφάκης (αφού τον διέκοψε): …Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο.
Βαλασόπουλος: Μη γελάτε! Μη γελάτε! Εμείς δεν γελάμε. Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls.
Βαρουφάκης: Εχετε ένα λεπτό. Εξαντλείτε το χρόνο σας.
Βαλασόπουλος: Οχι, σας μιλάω! Δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου εξαιτίας των capital controls…
Βαρουφάκης: ΟΚ, κατάλαβα τι λέτε. Θα απαντήσω. Δεν θα μπω σε ντιμπέιτ μαζί σας. Πρέπει να σεβαστείτε τους κανόνες και τον χρόνο όλων.
Βαλασόπουλος: Θέλω να πω…
Βαρουφάκης (τον διακόπτει): Σε παρακαλώ, τελείωνε! Δεν παίρνεις τον μισθό σου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls, σωστά;
Βαλασόπουλος: Πολλοί Ελληνες θεωρούν ότι είστε ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Παρακαλώ, απαντήστε…
Βαρουφάκης (χωρίς να απαντήσει): Ευχαριστώ. Ο επόμενος…

Πάντως, το «επεισόδιο» ανάμεσα στον κ. Βαρουφάκη και τον Παντελή Βαλασόπουλο είχε και δεύτερο… ημίχρονο. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να απαντήσει στον ανταποκριτή του Mega, έστω και λίγο ετεροχρονισμένα.

Αφού μεσολάβησαν τρεις-τέσσερις ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους, για διαφορετικά θέματα, ο κ. Βαρουφάκης πήρε τον λόγο.

«Οφείλω μια απάντηση σε έναν κύριο που είχε ένα προσωπικό θέμα με τον μισθό του στην Ελλάδα. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, κύριε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα. Δεν είμαι πια υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. Και η κυβέρνηση που εκπροσωπούσα παραδόθηκε στο πρόγραμμα που της επεβλήθη από τους δανειστές», είπε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνέχισε: «Ο μισθός σας δεν πληρώνεται γιατί δύσμοιροι απρόσωποι γραφειοκράτες, υποβοηθούμενοι από δεξιούς πολιτικούς που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους όσον αφορά το συμφέρον των χωρών τους, έκλεισαν τις τράπεζές μας και μας επέβαλαν τα capital controls. Μπορείτε να στραφείτε εναντίον μου, ΟΚ. Θα σας συνιστούσα, όμως, να δείτε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν παίρνετε τον μισθό σας, που είναι ότι η Τρόικα έκλεισε τις τράπεζες»…

Σε εκείνο το σημείο ακούγεται από το βάθος ο Παντελής Βαλασόπουλος να λέει «ίσως παίζατε παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού!», ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης δεν απάντησε…