Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Το παράλληλο πρόγραμμα δείχνει ότι ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν

Το Παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή επί του σχετικού νομοσχεδίου, ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλοντας να δείξει ότι το κόμμα του δεν αφίσταται των δηλώσεών του ότι θα ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, ανακοίνωσε ότι σύντομα η ΝΔ θα καταθέσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα για την κοινωνική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του παράλληλου προγράμματος, ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η κατάσταση της χώρας τους τελευταίους 14 μήνες έχει επιδεινωθεί δραματικά.

Σήμερα περισσότερο από όλους πλήττονται οι πιο αδύναμοι. Η κοινωνική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτη. Επί 8 μήνες ο κ. Τσίπρας προΐσταται. Όλοι έχουμε δει τις συνέπειες. Κλειστές τράπεζες και επιδείνωση της οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε, λέγοντας:

«Είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι θα οδηγηθούμε σε μειώσεις συντάξεων. Το λογαριασμό της κυβερνητικής ανικανότητας την πληρώνουν οι άνεργοι».

«Κερδίσατε μία φορά την εξουσία λέγοντας ψέμματα στους πολίτες. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», υπογράμμισε.

«Η πολιτική σας οδηγεί στην απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης», επεσήμανε.

«Όσες φορές προσπάθησε να εκβιάσει τους εταίρους, βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο», υποστήριξε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας πως «σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι πιο παλιός και από το παλιό το οποίο αντιμάχεται»

«Επικρατεί αίσθημα βαθιάς απογοήτευσης στους πολίτες. Για αυτό και οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη τους στον κ. Τσίπρα», προσέθεσε.

Οσον αφορά το ταξίδι του στις Βρυξέλλες και στις συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανέφερε:

Προσπάθησα να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της χώρας μου που ο κ. Τσίπρας έχει τραυματίσει βαρύτατα. Ζήτησα από τους εταίρους να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα από τους εταίρους μου να είναι και αυτοί εντάξει στις υποχρεώσεις τους».

«Πρέπει να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις για την χώρα μας. Καταφέραμε να αποτρέψουμε το κλείσιμο των συνόρων για λίγες μέρες. Η Τουρκία πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι θέλει να συνεργαστεί με την ΕΕ, έχει λίγο χρόνο να το αποδείξει», τόνισε.

Όσον αφορά το παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πρόκειται για αντιπερισπασμό, ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την κατηγόρησε πως ζει σε παράλληλο σύμπαν.

«Αυτό το παράλληλο πρόγραμμα γίνεται προκειμένου εσείς να μπορείτε να σταθείτε στην εξουσία. Η κυβέρνηση καταθέτει αυτό το νομοσχέδιο ως αντιπερισπασμό», δήλωσε και τόνισε: «Το παράλληλο πρόγραμμα που μας παρουσιάζετε αποδεικνύει ότι ζείτε σε παράλληλο σύμπαν».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι σύντομα η ΝΔ θα ανακοινώσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής.