Αυστριακός Πρόεδρος: Έμεινα έκπληκτος που έμεινε εκτός Διάσκεψης η Ελλάδα

Έκπληκτος από τη μη συμμετοχή της Ελλάδος στη διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για το προσφυγικό που συγκάλεσε η αυστριακή κυβέρνηση δήλωσε ο Πρόεδρος της Αυστρίας κ. Χάιντς Φίσερ, σε συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή τηλεόραση.

“Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επισήμανα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός πρόεδρος, υπονοώντας πως την επισήμανση για την απουσία της Ελλάδας έκανε ο ίδιος κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βιέννη, στην οποία είχε συγκαλέσει έκτακτα την ηγεσία και μέλη της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Εκτιμήσεις αναλυτών στη Βιέννη αναφέρουν ότι ο κ. Φίσερ θεωρεί «χαοτική» την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της χώρας του για το προσφυγικό και η ο[ποία έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες της ΕΕ και της Ελλάδος και για το λόγο αυτό χθες παρενέβη συγκαλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων που συγκροτούν την Κυβέρνηση.

Ο Αυστριακός πρόεδρος, ο οποίος είναι γνωστός από τους αγώνες του εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και για τις διαφοροποιημένες, ιδιαίτερα θετικές τοποθετήσεις του στη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης, θεωρείται μεγάλος φίλος της Ελλάδας, όντας γνώστης της ιστορίας της όπως και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Σημειώνεται ότι την παρασυναγωγή της Βιέννης συγκάλεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ και Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, οι οποίοι προέρχονται από το Λαϊκό Κόμμα.